Щойно! 1,5 мільйона гривень хабаря: зловили “на гарячому”. НАБУ влупили – відповідальності не уникнути!

Представники антикорупційних відомств затримали неофіційного помічника депутата Київради від пропрезидентської партії “Слуга народу” Владислава Трубіцина. За даними слідства, 1,5 мільйона гривень хабаря мав отримати сам політик.

Про це повідомляє 24 канал.

За даними джерел видання “Слово і діло”, самого Трубіцина слідчі не затримали, його намагаються розшукати. Разом із депутатом у справі фігурує директор одного з комунальних підприємств столиці.

Крім того, детективи НАБУ вважають, що “слуга народу” вимагав гроші у бізнесмена у змові з п’ятьма посібниками.

1,5 мільйона за розміщення МАФів

  • Співрозмовники видання стверджують, що Трубіцин, який є головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, вимагав від бізнесмена 1,5 мільйона гривень за дозвіл у встановленні незаконних кіосків.
  • Гроші від підприємця отримував неофіційний помічник депутата. Зловмисника затримали на гарячому.
  • Самого “слугу народу” представники НАБУ та САП шукають для затримання.

Викриття депутата Київради Трубіцина на хабарі є далеко не першим схожим злочином. Серед останнього – викриття нардепа Кузьміних, якого 28 січня спіймали на хабарі у 558 тисяч гривень. За таку чималу суму парламентар обіцяв сприяти в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею на Житомирщині. Оскільки нардеп одразу ж “захворів”, слідчі оголосили його у розшук.

У відомстві пояснили, що змушені піти на такий крок, адже він систематично не з’являється на виклики правоохоронних органів. Ба більше, там стверджують, що він переховується від детективів, а вдома його – немає. Також у НАБУ звернули увагу на те, що 31 січня Кузьміних набув статусу підозрюваного. Це означає, що він зобов’язаний прибути до слідчого, прокурора або суду за першою ж вимогою. У відомстві зауважили, що заздалегідь повідомили народного обранця про дати, час та місце запланованих процесуальних дій. Попри це, політик проігнорував повістки про виклик.

Як розповіли у НАБУ, наприкінця січня захисниця нардепа попередила, що Кузьміних – під наглядом медиків, тож не зможе прибути на виклик. Втім, в якому саме закладі охорони здоров’я він нібито перебуває, адвокатка та сам політик повідомляти відмовилися. Все це слідство розцінює як переховування від органів досудового розслідування.