Щойно! Арешт – Медведчук в паніці: Венедіктова не відпустить! Буде суд – час настав, без шансів

Народний депутат від “Опозиційної платформи-За життя” Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді, отримав нове клопотання про продовження домашнього арешту ще на два місяці.
Про це повідомив депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

“Сьогодні о 17:30, 31 серпня Медведчуку вручили нове клопотання про продовження строку домашнього арешту ще на два місяці. Мотивація: Медведчук повинен знаходитися під арештом, оскільки прокурор вважає, що він, Медведчук, може знищити матеріали кримінального провадження, з якими прокуратура почала його ознайомлювати”, — написав він у Telegram.

Нагадаємо, народний депутат фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук, так образився на українську владу, що подав другий позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти України.

Про подання написав народний депутат від ОПЗЖ на своїй сторінці у Facebook.

«Медведчук подав другий позов до України в ЄСПЛ. Перший, як відомо, прийнятий до виробництва Європейським судом і може бути розглянутий в пріоритетному порядку вже найближчим часом. Цього разу мова йде про грубе порушення права на захист, права на справедливий суд і особисту свободу. Схоже, скоро української влади самої знадобляться хороші адвокати», – повідомив він.

Зазначимо, що перший позов Медведчука до ЕСПЛ, у якому він скаржився на «незаконні дії української влади» Медведчук подав ще у червні. Очевидно, санкції таки діють і Медведчук може понести покарання за злочини проти країни.

Нагадаємо,  народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака  підозрюють у державній зраді та розграбуванні національних цінностей, і слідство на даний момент завершено.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці генпрокурорка Ірина Венедіктова.

“Слідство у резонансній справі за підозрою двох парламентарів у держзраді і розграбуванні національних цінностей завершено. Відсьогодні матеріали провадження відкриті стороні захисту. Після їх ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами і слідчими, справа піде до суду”, – написала вона в соцмережі.

Матеріали кримінального провадження уже в п’ятницю, 20 серпня, були відкриті народному депутатові Вікторові Медведчукові, який перебуває під домашнім арештом. Матеріали щодо Тараса Козака виділено в окреме провадження у зв’язку із його розшуком, хоча, за словами Ірини Венедіктової, основні слідчі дії стосовно нього також завершено.

“Двоє народних депутатів України підозрюються у причетності до тяжких злочинів. Народні обранці, що присягали на вірність Україні та зобов’язувались боронити її суверенітет та незалежність, обґрунтовано підозрюються у зраді Батьківщини та наданні допомоги агресору в один з найтяжчих часів нашої історії”, – оголосила Ірина Венедіктова, зауваживши, що в Офісі генпрокурора готові до звинувачень у переслідуванні опозиції, інформаційних атак і перешкоджання роботі.