Щойно! Байден не підбирав слів – знищення української культури! Просто неможливо! Усі деталі звернення!

Президент США Джо Байден переконаний, що мета російського диктатора Володимира Путіна — не просто повномасштабне вторгнення до України, а й знищення української культури.

Байден згадав, як ще влітку 2021 року зустрівся з Путіним у Женеві й намагався досягнути компромісу з низки питань. Однак тепер “понад 100 тисяч росіян вторглися в країну посеред Європи, коли ми думали, що ці часи вже минули”.

Про це Байден сказав під час заходу в Каліфорнії 10 червня, йдеться на сайті Білого дому.

“Він не хоче просто вдертися в Україну, він хоче знищити українську культуру, бо вважає, що незалежної української культури не існує. Подивіться, що він робить. Він стирає з лиця землі не тільки те, що залишилося. Він знищує всі їхні культурні центри — музеї, школи, історичні пам’ятки. Він намагається знищити культуру”, — зазначив президент США.

Байден підкреслив, що Америка не могли стояти осторонь і дозволити цьому статися. “Це просто неможливао”, – каже Байден. Саме тому Вашингтон посилює НАТО і надає допомогу Україні.

Нагадаємо, В Держдепартаменті США заявили, що війни завершуються за столом переговорів, однак у ситуації з війною Росії проти України такі переговори, очевидно, не відбудуться найближчим часом.

Саме тому США робитимуть усе, щоб посилити позиції України.

Про це помічниця держсекретаря США з питань Європи і Євразії Карен Донфрід розповіла 8 червня.

Вона дала пояснення на прохання журналістів уточнити, яку позицію займають США щодо шляхів завершення війни в Україні.

“Я думаю, коментар (Байдена – ред.) про те, що дипломатія завершує війни, є дуже важливим. Він процитував президента Зеленського, який сказав, що зрештою ця війна буде завершена дипломатичним шляхом”, – сказала Донфрід.

Вона нагадала слова президента США Джо Байдена про те, що держава робить усе, щоб посилити позиції України, коли та сяде за стіл переговорів.

“Але я думаю, що цей стіл переговорів, на жаль, не є питанням близького часу”, – зауважила представниця Держдепу.

Вона заявила про відсутність ознак того, що Росія вестиме добросовісний діалог.

Донфрід також запевнила, що США дотримуються позиції “нічого про Україну без України”.

“Ми підтримуємо право України бути вільною, демократичною і незалежною державою. Ми залишаємося відданими захисту українського суверенітету й територіальної цілісності”, – сказала посадовиця.