Щойно! Данілов жорстко вмазав – Медведєва притисли, після його статті: РФ перейшла межу, досить

Секретаря РНБО здивувала відсутність реакції Європи.

Стаття експрезидента Росії Дмитра Медведєва про Україну є викликом не лише Україні, але й усій Європі.

Про це розповів в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна 24” секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

“Хотів би повернутися до пана Медведєва – те, що він сказав. Мене мене дивує відсутність реакції німців. Після такої заяви я би вважав, що німці, принаймні на офіційному рівні, мали б зробити певні заяви. Те, що там говориться, взагалі виходить за рамки здорового глузду. Коли мова йде дослівно про нацистську Німеччину, про СС, це виклик не тільки для нашої країни. Це виклик для всієї Європи. Замовчувати, не звертати на це увагу, ходити в темних окулярах і не дивитися, що робить Російська Федерація…” – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, в російському виданні “Комерсант” напередодні візиту до Москви заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд вийшла стаття колишнього президента і колишнього глави уряду РФ Дмитра Медведєва з заголовком “Чому контакти з чинним українським керівництвом безглузді”.

Російський чиновник у своїй статті в жорсткій формі відгукується про Україну, де вказує, що нібито Україна переписує свою історію. Медведєв також згадує й президента Володимира Зеленського, який, за версією Медведєва, “відмовився від своєї ідентичності”. Основним меседжем статті є теза, що контакти з чинним українським керівництвом не будуть продуктивними, а значить “абсолютно безглузді”.

Російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що стаття Медведєва є “практично оголошенням війни Україні”.

“Стаття Медведєва – це не Медведєв, це спільна думка російської верхівки. Пєсков (прессекретар президента РФ – ред.) підкреслив, що це з подачі Путіна. Це не випадково опубліковано в день приїзду Нуланд, це ніби шантаж американців – якщо не переконаєте українців, не примусите їх повернутися до нашої інтерпретації Мінських угод, ми будемо готові підняти ставки. Текст цієї заяви – це, по суті, визнання нелегітимності уряду Зеленського і практично оголошення війни Україні”, – заявив він.

Стаття експрезидента Росії Дмитра Медведєва про Україну була опублікована зі згоди чинного лідера РФ Володимира Путіна. Вона свідчить, що на двосторонні домовленості між країнами сподіватися не варто.

Про це в ефірі програми “Велика п’ятниця” на телеканалі “Україна 24” розповів ексміністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Без Путіна не обійшлося – ексміністр пояснив статтю Медведєва про Україну
За словами Костянтина Грищенка, стаття “не додає оптимізму”

Оцінюючи теперішній стан відносин України і Росії, ексміністр зазначив, що “можливості для домовленості напряму зараз дуже обмежені, оскільки, по суті, президенти двох країн перестали спілкуватися вже давно”.

“Стаття Медведєва не додає оптимізму взагалі, оскільки її ніхто не спростовував. Це виглядає як жорстке “повторюю для тугодумів – це те, що ми думаємо”. Людина, яка обіймала посаду президента Російської Федерації, не важливо навіть, яку зараз, не може просто так писати такого роду статті без згоди президента РФ. Це просто абсолютно виключається”, – зазначив він.