Щойно! Його викрито – проросійський слід. Зеленський у люті: не допустить, знайти винних!

Підозрюваний у державній зраді проросійський блогер Анатолій Шарій продав усіх своїх людей заради піару. Як далеко він зайде?

Про це на своїй сторінці у Facebook пише український журналіст Сергій Іванов. 
“Цікава історія про голову російського пропагандиста Шарія. Чому про голову – тому що саме у вигляді голови він існує в медіапросторі. Мені доволі часто надсилають різну інформацію стосовно цього педополітика, але ця максимально яскраво демонструє, як він заробляє. Рік тому голова Шарія публічно пообіцяла в ютубі рвати персонажа на прізвище Куфтирьов, який буцімто наїжджав на Миколаївський глиноземний завод та мережу БРСМ, користуючись своєю наближеністю до правлячої партії”, – пише журналіст.
Зазначається також, що було анонсовано низку “розслідувань”, які в результаті не відбулись. 
“Голова анонсувала низку “розслідувань” та неймовірний резонанс, але як завжди збрехала. Розслідувань не вийшло, а тема раптово зникла з дискурсу голови. І ось чому”, – зазначає Іванов. 
Мова йде про те, що в усій цій ситуації, що відбувається, замішаний відомий російський пропагандист Володимир Соловйов.
“Виявляється, Куфтирьов близько дружить з ще одним відомим російським пропагандистом і приятелем Шарія – Володимиром Соловйовим. Вони товаришують по лінії шахів – Куфтирьов є віце-президентом федерації шахів України. Соловйов попросив Шарія не чіпати свого друга і передав грошей за втрату інтересу до ситуації. Після цього голова Шарія забула про Миколаїв, а її депутати в міськраді моментально припинили опозиційну риторику”, – пише на своїй сторінці журналіст. 
Тобто, виходить, що Шарій продав не тільки справу, яку обіцяв розслідувати, а й своїх людей.
“Хоча щодо останнього дивуватися важко, позаяк він зрадив усіх – навіть свого харківського активіста Роженка, напад на якого швидше за все сам і замовив заради піару. До речі, в Маріуполі місцевий осередок теж пішов від Шарія, розуміючи, що ним просто торгують”, – наголосив Іванов.
Також вкінці він додав, що партія Шарія цілком зникла з рейтингів.
“До речі, ви помітили, що т.з. партія Шарія зникла як з рейтингів, так і з медіапростору? Як думаєте, чому? І скільки голова Шарія за це отримала?” – зазначає журналіст.
Нагадаємо, що ще раніше  проти підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія порушили нові кримінальні справи – за відмивання доходів, ухилення від сплати податків та махінації у фінансуванні «Партії Шарія».

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко та оприлюднив копії відповідних документів, отриманих від Офісу генпрокурора та НАЗК.

«Отримав відповіді на свої депутатські звернення стосовно законності набуття у власності нерухомості, де зараз переховуються Шарій та його дружина, а також про джерела фінансування “Партії Шарія”. Офіс генпрокурора повідомив, що з цього приводу уже ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України», – зазначив Гончаренко.

Своєю чергою в НАЗК повідомили, що в результаті аналізу звіту “Партії Шарія” виявлено ознаки кримінальних правопорушень: подання завідомо неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, що фінансували партію, розмірам внеску.

«Всі матеріали НАЗК передало Нацполіції (уже відкрита справа) та Фіскальній службі», – підкреслив Гончаренко.