Щойно! Кравчук змів Путіна- не зупиниться. Зеленський не став мовчати- веде термінові переговори

Росія продовжує ставити собі за мету знищення України як держави.

Про це заявив в ефірі програми “Сьогодні Ввечері” на телеканалі “Україна 24” перший президент України, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, коментуючи інформацію про нові втрати української армії на Донбасі.

“Очікувати чогось від Росії та окупаційної адміністрації ОРДЛО не варто, тому що Росія була і залишається у своїй філософії – знищити Україну. І це для неї основне завдання. На перших порах можна зробити губернію, а в принципі Україна як держава не повинна існувати. Це позиція президента Росії пана Путіна, офіційно висловлена ​​позиція багато років тому. Чекати, що вони діятимуть гуманно – перебільшення”, – сказав Кравчук.

При цьому глава української делегації в ТКГ зазначив, що “Україна продовжує стояти на тому, що ми будемо виконувати домовленості, поки діють Мінський майданчик і Нормандський формат”.

“Україна повинна бути в будь-який момент готова до відсічі. Росія не зупиниться, поки її не зупинять будь-якими шляхами не тільки Україна, але й світова спільнота”, – додав він.

Також варто додати, що Українська делегація в Тристоронній групі щодо Донбасу ініціює позачергове засідання підгрупи з безпеки, присвячене обстрілам, в результаті яких загинули четверо українських військових.

Арестович, зокрема, розповів про результати засідання української делегації в ТКГ:

“Ми звернулися до ОБСЄ і наших партнерів, щоб провести позачергове засідання підгрупи з безпеки в рамках ТКГ. Воно заплановане на завтра, чекаємо відповіді російської сторони”.

За його словами, “відповідні ноти направлені, президент проводить відповідні консультації з країнами нормандського формату щодо грубого порушення режиму вогню, внаслідок якого загинули стільки наших військовослужбовців”.

“Ми хочемо відзначити наступне. Перше. Ми бачимо, що єдиною умовою ефективних переговорів є повне дотримання сторонами режиму припинення вогню. Без цього ми не бачимо перспективи, будь-які переговори і спроби звинуватити українську сторону на тлі загибелі наших військових ми вважаємо цинічними”, – заявив радник української делегації.

Арестович зазначив, що Україна буде “домагатися на всіх рівнях повного припинення вогню, нас підтримує керівництво держав-партнерів”.

“Друге. Ми нагадуємо всім любителям постріляти, що Збройні сили України відповідно до пункту Е додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, які були ухвалені 22 липня 2020 року, залишає за собою право відкривати вогонь у відповідь так, як він був відкритий сьогодні. 9 раз українська сторона зверталася про припинення вогню, але не спрацювало. І так буде і надалі”, – сказав він.