Замах! Прямо в будинку – Зеленський в ауті: нападника взяли, наступний після Шефіра! Країна гуде

Співробітники правоохоронних органів затримали підозрюваного у спробі підпалу будинку заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви у Дарницькому районі Києва.

У Києві в будинок заступника керівника ОПУ Жовкви кинули коктейль Молотова. В офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини кинули пляшку із займистою сумішшю. Горіли двері. Наразі відомо, що коктейль Молотова кинув чоловік. Його вже затримали поліцейські. Потерпілих немає. Сама Людмила Денисова напад не коментує. Вона прийшла до офісу вже після інциденту, її зафільмував фотограф Ян Доброносов.

У Києві затримали чоловіка, який кинув в будинок заступника керівника ОПУ коктейль Молотова.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Сьогодні близько 4:00 в Дарницькому районі Києва затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинку заступника голови Офісу президента, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

За даними джерел “Української правди”, мова йде про будинок заступника глави ОПУ Ігоря Жовкви.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання, родом із селища Косарі, Кам’янського району Черкаської області.

За його словами, на одному з сайтів оголошень про роботу він знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи. З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер “Telegram”. Йому обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі.

Наразі оперативники працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

Нагадаємо, що поки президент Зеленський знаходився з візитом в Черкаській області – його кандидату в Раду, що йде на довибори за місцевим 197 округу, – погрожували.

За інформацією джерел Klymenko Time в силових структурах, на днях в канцелярію міськради Золотоноші Черкаської області надійшов лист, в якому знаходився якийсь порошок і погрози Віталію Войцеховському – меру міста і разом з тим – кандидату від «слуг» на ті самі вибори 31 жовтня. Довибори на 197 окрузі, куди входить Золотоноша, нагадаємо, призначені через те, що Олександр Скічко, який переміг там в 2019 році, в січні 2021 був призначений головою Черкаської ОДА.

У листі, крім порошку, була записка з вимогою «навести порядок» в Золотоноші, зняти кандидатуру на виборах в Раду. І загрози безпосередньо Войцеховському і його близьким. Зі словами, що в наступний раз в конверті буде отрута.

Кримінальну справу вже відкрито, ведеться розслідування. Цікаво, що лист не анонімний, але найімовірніше на конверті не вказане реальне ім’я відправника.

Варто підкреслити, що за дні це вже третій випадок з погрозами депутатам від «Слуги народу». Нагадаємо, 19 жовтня, у Києві, на вулиці Лютеранській в приймальні депутата міської ради чоловік влаштував погром. Про це інформує пресслужба поліції міста.

“Невідомий увірвався у приміщення і пошкодив майно, після чого намагався втекти. Спецпризначенці, які перебували неподалік від місця події, оперативно затримали чоловіка. Наразі з ним спілкуються слідчі та з’ясовують мотиви скоєного”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у заяві не вказане ім’я депутата. За даними ЗМІ, йдеться про приймальню депутатки Київради Лілії Пашинної від фракції “Слуга народу”.

«Сьогодні близько 10 години на помічників моєї приймальні напали. Чоловік був озброєний пістолетом та погрожував убивством. Він порозмальовував таблички, побив вікна, потім потрощив трансформаторні будки, знеструмивши приймальню», – розповіла Лілія Пашинна.

Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко закликав правоохоронців провести оперативне та неупереджене розслідування інциденту.

«Правоохоронці мають якомога швидше встановити мотиви нападу та притягнути нападника до відповідальності», – наголосив він.