Щойно! Після рішень РНБО – за “зрадника” взялись. Це сталося – Азаров не чекав. Данілов аплодує!

Слідчі Держбюро розслідувань під керівництвом Офісу генпрокурора України повідомили про підозру в зраді колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову у справі про “Харківські угоди”.

Про це в середу, 24 березня, інформує прес-служба Офісу генпрокурора.

“Екс-глава Уряду підозрюється в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім Президентом України, розуміючи, що угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України суперечить Конституції і Закону України” Про міжнародні договори Українт”, вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України”, – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, 20 квітня 2010 року, перебуваючи на території Російської Федерації, колишній прем’єр-міністр України погодився на нав’язані представником іноземної держави – президентом РФ Дмитром Медведєвим умови продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років під приводом отримання знижки на газ .

“З 21 квітня 2010 по 23 квітня 2010 року він забезпечив узгодження проекту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та Закону України про її ратифікацію міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та правоохоронними органами без фактичного розгляду цих документів уповноваженими органами. Крім того, екс-глава Уряду в квітні 2010 року на закритому засіданні Кабінету Міністрів України підписав розпорядження про схвалення зазначеної Угоди Урядом України і, в порушення Закону України “Про міжнародні договори України”, вніс проект Угоди на розгляд Президенту України ” , – додали в прес-службі відомства.

В Офісі генпрокурора стверджують, що такі дії колишнього прем’єра “надали можливість екс-президенту Віктору Януковичу 21 квітня 2010 року в Харкові підписати від імені України Угоду між Україною і Російською Федерацією про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, 23 квітня 2010 року внести законопроект про ратифікацію зазначеної угоди як невідкладний до Верховної Ради України, а законодавчому органу, в свою чергу, 27 квітня 2010 року надати згоду на його обов’язковість “.

“В результаті підписання і ратифікації так званих” Харківських угод “були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, вторгнення Збройних Сил Російської Федерації та окупації ними півострова Крим. Своїми діями колишній глава уряду України надав іноземній державі – Російській Федерації та її представнику допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, яка полягала у втручанні в її внутрішню і зовнішню політику; спробах зменшення економічного і оборонного потенціалу України, зниження її обороноздатності; посилення економічної залежності України від РФ, в тому числі від поставок російських енергоносіїв “, – резюмували в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 11 березня Рада національної безпеки і оборони України доручив правоохоронцям перевірити діяльність депутатів, які в 2010 році голосували за ратифікацію Харківських угод. Цей документ продовжував перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 року в обмін на знижку на газ. На наступний день Служба безпеки України відкрила справу про держзраду.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.