Щойно! Порошенка викрили – відбувається немислиме. Країна на ногах – українці в шоці. Медведчук аплодує!

Відомий блогер і юрист Михайло Шнайдер у себе на сторінці в Фейсбуці опублікував цікаву публікацію. У ній він розмірковує і наводить приклади того, як колишній президент Петро Порошенко повторює тези проросійського політика і кума Путіна – Віктора Медведчука.

Подаємо позицію Шнайдера в оригіналі:

“Друзі, ні для кого не секрет, що останнім часом Медведчук активно і системно, просуває використання в Україні російської вакцини від коронавірусу “Супутник V “.
Для цього він використовує власні телеканали – 112, ZIK і Newsone.

Також в цьому йому допомагають блогери Анатолій і Ольга Шарій і всілякі російські Телеканали.

Меседжі, які вони озвучують – нібито про бездіяльність нашої влади, яка не може вберегти населення України від небезпечного Вірусу.

А також – про Захід, який не допомагає і кинув Україну і як єдиний вихід – російська Вакцина.

А тепер УВАГА.

Як виявилося, Петро Олексійович практично слово в слово, повторює тези Медведчука, але розраховані вони зовсім на інший Електорат.

Незважаючи на те, що Порошенко не підтримує використання російської вакцини, він регулярно критикує владу за те, що в Україні ПРЯМО ЗАРАЗ не розпочалася вакцинація, як в Ізраїлі і Великобританії.

Це при тому, що “Гетьман” прекрасно знає про дефіцит вакцини в багатьох розвинених країнах світу і величезну конкуренцію на Неї.

Петро Олексійович в своїй критиці чомусь забуває про те, що саме під час його каденції була ліквідована Санепідемслужба.

Також за часів його каденції, в Україні був спалах Кору.
Ми знаходилися буквально на межі Епідемії.

До речі, критика Порошенка вже активно використовується російською пропагандою, яка піарить вакцину “Супутник V” і зусилля Медведчука для її присутності на Українському Ринку.
Порошенко вже з’являється в сюжетах на каналі Росія 1. https://youtu.be/CX6ayrsmVpg (1:19:20)

А ще нам варто розуміти, що головне завдання Медведчука – відкрити ринок для російського препарату в Україні, використавши це як інструмент боротьби як проти влади, так і проти прозахідного Лобі.

В умовах величезної конкуренції на вакцини Pfizer і BioNtech і заборона Трампа на експорт вакцини, Україна сьогодні розраховує на 8 мільйонів доз за програмою COVAX.
Цього вистачить для щеплення 4 мільйонів чоловік.
І ми змушені шукати Альтернативу.

Тому, Шмигаль звернувся з проханням допомогти з вакциною в Єврокомісію.

А ще, Україна планує закупити 18 мільйонів доз китайської вакцини Sinovac.

У той же час, Медведчук критикує китайську вакцину, ефективність якої сягає 97%.

Також критикують її і прихильники Петра Олексійовича, нібито через те, що закуповувати вакцину будуть через якісь прокладки.
При цьому, у Порошенка і Медведчука прекрасно знають про неможливість прямо зараз швидко закупити західну вакцину, через велику Конкуренцію.

І тим самим … вони розчищають шлях для безальтернативності російської “Супутник V”.

Виходить, що Порошенко і Медведчук переслідують ЗАГАЛЬНУ МЕТУ.

Наприклад, Петру Олексійовичу вигідно, щоб російська вакцина з’явилася на Українському Ринку.

Завдяки цьому він зможе мобілізувати власний електорат і отримати чергове поле для критики Влади.
Ну а Медведчук, виконає доручення свого кума і відкриє ринок для російської розробки, посиливши свої позиції серед електорату ОПЗЖ.

А ще, всі ми прекрасно знаємо, що Порошенко давно і щільно пов’язаний з Медведчуком.

Ще в далекому 1998-му році, він став членом його СДПУ (О), а пізніше був одним із співзасновників Партії регіонів разом з Януковичем.

Під час президентства Порошенка бізнес Медведчука пішов вгору, а розслідування журналістів “Радіо Свобода” продемонструвало, що вони Партнери.
https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/29615621.html.

А тепер вишенька на торті. Еквадор, де зараз відпочиває Порошенко, розмірковує над закупівлею російської вакцини Супутник V.
Збіг? Не думаю…”