Щойно! Пєсков влупив: ніяких відносин. Зеленський в шоці – комунікації не було!

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков поскаржився, що українська влада обрубує відносини з Росією, але “братський народ втратити не можна”.

“Братський народ втратити не можна, він залишається братським народом. З перших рук, із наших ЗМІ. Можна закривати наші ЗМІ, можна забороняти наші інтернет-ресурси. Але втратити один одного два братські народи не можуть. Ви бачите ворожість до Росії, ви бачите конкретні дії з обрубання всіх кінців, які мають хоч якесь відношення до Росії. Тобто, просто обрубуються від капілярів до центральних артерій наші двосторонні відносини – точніше, вони вже були обрубані. Тому стосунків як таких немає”, – заявив Пєсков.

Така дивна та безпідставна відповідь Пєскова прозвучала на результати нещодавнього опитування, проведеного КМІС упродовж 2-11 листопада і “Левада-Центром” в період 25 листопада-1 грудня.

Майже 90% українців підтримують незалежність України від Росії, натомість частка росіян, що поділяють цю думку нижча – 75%.

“Незалежність України від Росії підтримують 88% українців і 75% росіян, об’єднання України з Росією бажають 6% українців і 18% росіян. Кількість українців, які бажають закритих кордонів із Росією, складає 39% (а росіян – 24%), а кількість тих українців, хто бажає незалежних відносин, але без кордонів і митниць, складає 49% (а росіян – 51%)”, – такими були оголошені результати. 

Зазначимо, що опитування КМІС проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Опитано 2003 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Також нещодавно речник президента РФ обурливо заявив, що Україна на нинішньому етапі нібито втрачена для Росії як партнер і союзник.

“Чи втрачена зараз Україна як партнер, союзник тощо (для Росії – ІФ)? На цьому етапі так, повністю”, – сказав Пєсков в інтерв’ю RTI.

“Ви бачите ворожість української влади стосовно Росії, ви бачите конкретні дії з обрубування всіх кінців, які хоч якось стосуються Росії. Тобто просто обрубуються від капілярів до центральних артерій у наших двосторонніх відносинах. Точніше, вони вже були обрубані, тому відносин як таких немає”, – обурився Пєсков.

Прес-секретар президента РФ також відзначив занепокоєння Росії прагненням України вступити до НАТО.

“Україна прямо офіційно, фактично на законодавчому рівні декларує свій намір вступити до НАТО. Це дуже погано для нас, тому що таким чином неминуче військова інфраструктура НАТО починає рух, дрейф у бік наших кордонів”, – заявив Пєсков.