Щойно! Розвідка злила – ЗСУ йдуть в Херсон? Повна зачистка, в окупантів шок: весь світ на ногах! Переможемо!

Британська розвідка оцінила перспективи українського контрнаступу на півдні з огляду на згуртованість сил, які там зосередила Росія.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії. Так, британська розвідка відзначає, що з ранку 29 серпня 2022 року декілька бригад ЗСУ посилили артилерійський обстріл на ділянках фронту на півдні України, а українські далекобійні високоточні удари продовжили перешкоджати поповненню російських військ.

Поки що неможливо підтвердити масштаби українських досягнень, – йдеться в огляді.

Однак у розвідці відзначають, що з початку серпня Росія докладає значних зусиль для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона.

49-та загальновійськова армія Південного військового округу (ПВО) швидше за все була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (СВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані та покладаються на крихкі лінії постачання через поромні та понтонні мости через Дніпро. Ця інтеграція підрозділів ПВО та СВО свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні, – йдеться в огляді.

На думку британської розвідки, існує реалістична можливість того, що російська армія зробила крок до раціоналізації кількох напівнезалежних оперативних командувань, які сприяли її поганій роботі на початку вторгнення.

“Якщо Україні вдасться розпочати тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні”, – вважають у британській розвідці.

Напередодні Білий дім бачив повідомлення про те, що Україна розпочала контрнаступ проти російських військ на півдні, але не хоче коментувати конкретні українські військові операції. Про це заявив у понеділок координатор зі зв’язків із громадськістю Ради національної безпеки Джон Кірбі, передає CNN. Кірбі, однак, зазначив, що незалежно від розміру, масштабу та розмаху останнього контрнаступу, українці вже вплинули на військовий потенціал Росії.

Тому що росіянам довелося виводити ресурси зі сходу просто через повідомлення про те, що українці можуть більше атакувати на півдні. І тому їм довелося виснажити певні підрозділи … у певних районах на сході Донбасу, щоб відреагувати на те, що вони явно вважали загрозою контрнаступу, що насувається, – сказав Кірбі.

Кірбі також сказав, що Росія “як і раніше має проблеми з кадрами” в Україні, і тому намагається розширити вербування бойовиків в Росії, а також переконати деяких своїх призовників і контрактників служити довше за встановлені терміни. Крім того, американська розвідка не фіксує перекидання Росією сил з Донбасу на південь України.

У США також вважають, що спроби РФ перекинути на війну проти України добровольців будуть марними – їх не вистачить, щоб переламати перебіг бойових дій. Так само скептично у Вашингтоні ставляться до планів президента РФ Володимира Путіна збільшити чисельність російських військових до 1,15 млн осіб до січня 2023 року.

У США ввжають, що для того, щоб контрнаступ на Херсонщині був ефективним, армії потрібно отримати більше зброї від союзників, щоб мати вогневий паритет із ворогом. Для проведення успішного контрнаступу Україні потрібно півдесятка нових механізованих і танкових бригад чисельністю близько чотирьох тисяч солдатів. Початок наступу без цих сил загрожує закінчитися непоправними втратами.