Щойно! Смешко добив Порошенка- ще два роки тому. Підло брехав. Країна гуде!

Ще півтора року тому, коли ще при владі був Петро Порошенко, голова Політичної партії “Сила і Честь” Ігор Смешко під час онлайн-спілкування з користувачами соцмереж, розповідав чи можна законним шляхом перекрити кисень Медведчуку і Ко?. Про це йдеться на фейсбук сторінці Політично партії “Сила і Честь”.

28 червня 2019 року, Ігор Смешко: “Питання про Медведчука перш за все треба ставити Порошенку та його політичній силі. Яким чином за минулі п’ять років відбулася реінкарнація проросійських сил, які вже створили нову партію і легальним демократичним шляхом ідуть у парламент, де можуть створити реальну п’яту колону? Колону, яка під час війни фактично втілює політику країни-агресора. Як так сталося, ось питання до Порошенка.
Вже три новинних телеканали в Україні наразі відкрито працюють на агресора, транслюють його точку зору…”.

Крім цього політик також зазначав:

“Відносно звільнення полонених, яке відбулося нещодавно за участю Медведчука. Ну хто з нас не розуміє біль родин полонених? Але вам це не нагадує рекет 1990-х? Спочатку вам створюють проблеми, а потім кажуть: за певну ціну проблему вирішать. Чи у вас крадуть автівку, а потім пропонують: ну давайте за півціни повернемо. Нічого не нагадує?
Безумовно, це питання №1 для президента (тоді ще Порошенка) і спеціальних служб України: у відповідності до закону дати оцінку, де та межа, коли ми легально у парламенті можемо отримати політичну силу, яка пропонує фактичну капітуляцію. Ми всі за мир, і я за мир. Я за те, щоб припинити кровопролиття. Але ж треба чітко розуміти, хто агресор, а хто жертва. Їх не можна ставити в один ряд. Мир ціною капітуляції – це кінець незалежності і державності України”. – Заявляв ще тоді Смешко

Також відмітимо, що Ігор Смешко, коментуючи рішення президента України Володимира Зеленського про введення санкцій проти народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Тараса Козака та належних йому телеканалів. Заявляв, що Загрозливу для національної безпеки України ситуацію в інформаційному просторі країни було створено під час каденції п’ятого президента Петра Порошенка.

“Санкції проти телеканалів – класична ілюстрація до тези “краще пізно, ніж ніколи”. ЗМІ, про які йдеться, перейшли у власність проросійських сил ще за президента Петра Порошенка. Саме за нього було створено загрозливу для національної безпеки та оборони України ситуацію в інформаційному просторі країни. А ці сили за допомогою, зокрема, і цих інформаційних ресурсів змогли навіть згодом стати парламентськими політичними силами. Що особливо небезпечно в умовах неоголошеної війни з боку Росії проти України”, – заявив Смешко.

Він підкреслив, що у попереднього президента були законні можливості протидіяти проросійським силам.

“Свого часу Порошенку поставили пряме запитання в телеефірі, чому він як чинний президент не виправляє цієї ситуації. Як аргумент тоді верховний головнокомандувач ЗС України навів той факт, що Конституція і закони України нібито не дозволяють вводити санкції проти громадян України. Оприлюднений указ президента України Володимира Зеленського щодо цього де-факто спростовує аргументацію Порошенка. За бажання президент Порошенко від самого початку своєї каденції мав усі можливості поставити відповідні завдання та отримати від спецслужб України документальне підтвердження наявності і російського громадянства у деяких майбутніх народних депутатів України”, – сказав співрозмовник.