Щойно! Термінове звернення Залужного: розповів особисто. Геройський вчинок приголомшив Україну!

Героїчний опір України російській навалі бойовий медик Костянтин порівнює з подіями з серіалу «Гра престолів», розповідає неймовірну історію Головнокомандувач Валерій Залужний.

“Ми – воїни на Стіні, які ведуть боротьбу проти суцільного мороку зла”, – говорить він.

До 24 лютого Костянтин працював стоматологом, займався приватною медичною практикою. На початку повномасштабного вторгнення приєднався до тероборони столиці, а щойно ворог пішов з Київщини, продовжив службу у 80-й ОДШБр.

Евакуація та надання домедичної допомоги пораненим – щоденна робота бойового медика, часом доводиться виїжджати по кілька разів на день. Багатогодинна «тиша в ефірі» – справжнє щастя для евакуаційного екіпажу, адже це означає, що всі бійці живі-здорові.

“Так чи інакше, ми постійно на зв’язку, готові до виїзду будь-якої хвилини, бо евакуюємо бійців не тільки зі своїх підрозділів, а й з сусідніх бригад, – пояснює Костянтин. – Допомагаємо й цивільним, які також звертаються до нас. Не відмовляємо, звичайно, тому що у селах на лінії фронту залишаються, здебільшого, люди літнього віку, про яких нікому подбати”.

Велика війна принесла вже багато горя й руйнувань, разом із тим, вона була неминучою, упевнений медик.

“Вона мала бути. Це війна за європейські цінності, свободу й демократію проти російського тоталітаризму, – стверджує він. – Хочеться здобути перемогу, закрити питання незалежності України раз і назавжди, повернутися до своєї родини і жити в сильній, багатій, некорумпованій країні”.

Вчора президент Володимир Зеленський відвідав госпіталь із пораненими українськими захисниками. Він поспілкувався з військовими і лікарями та подякував їм за роботу.

Світлини з візиту оприлюднені Офісом президента.

“Навіть перебуваючи на лікуванні, наші захисники зберігають бойовий настрій. Знайте, що ми вас дуже підтримуємо. Одужуйте швидше!” – йдеться в дописі Зеленського у Телеграмі. 

Одним із поранених захисників, з якими поговорив президент, був іноземний доброволець.

Лікарі своєю чергою розповіли про перебіг лікування військових.

“Ви знаєте, я думав, у мене складна робота, але я побачив, як працюють лікарі. У них дуже важка робота, їм низьких уклін. Людина, яка спасла мене просто з того світу”, – розповів президентові один із поранених захисників України. 

На жаль, вчора Україна втратила ще одного героя.

Під час бойових дій з російськими окупантами 26 липня загинув 28-річний військовий льотчик, Герой України Олександр Кукурба з Івано-Франківської області.

 “З сумом можемо офіційно сповістити, що 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж Нижньовербізької територіальної громади Івано-Франківської області — український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України”,-повідомила Нижньовербізька сільська рада.

 27-29 липня у Нижньовербізькій громаді оголосили днями жалоби.

Кукурба має звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка” (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

22 березня його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ст., а 6 липня – орденом Богдана Хмельницького II ст. — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Президент Володимир Зеленський також ушанував пам’ять про героя України льотчика Олександра Кукурбу, який 26 липня загинув, захищаючи Україну.

“За час повномасштабної війни 160 українським воїнам я присвоїв звання Героя України. І серед них – одному з найефективніших українських льотчиків, майору Олександру Кукурбі.

У квітні в Маріїнському палаці, у білій залі героїв України я вручив йому орден “Золота Зірка”.

Вчора майор Кукурба загинув у бою. Це був його сотий бойовий виліт. Справжній український герой, якого ми будемо завжди памʼятати”.