Щойно! Терміновий борт: прямо з Німеччини – доля вирішиться. РФ трясе – дати відсіч окупанту: що відомо?

Глава Міністерства закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час першого візиту до Києва 17 січня зустрінеться з керівниками держави та МЗС, а також членами СММ ОБСЄ. Про це повідомив речник німецького МЗС Крістофер Бургер у п’ятницю.
Сам візит повинен  відбуватися у 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

В Києві Бербок проведе переговори з українським візаві Дмитром Кулебою, зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, німецькими представниками в СММ ОБСЄ, а також уповноваженим ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Микко Кіннуненом. Анналена Бербок   також проведе переговори щодо водневої стратегії.

Після відвідання Києва Бербок відбуде до Москви, де зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Під час обох візитів буде порушено широкий спектр питань від двосторонніх до міжнародних. Перші візити глави МЗС в обидві столиці відбуватимуться «на тлі політичного контексту», отже серед нагальних тем будуть питання російської військової присутності поблизу кордонів України та переговорів, у яких взяла участь Росія останніми днями, сказав Бургер.

Нагадаймо, що на початку тижня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вирушила до Риму в понеділок для переговорів, на яких протистояння між Росією і Заходом через Україну буде головним на порядку денному, про це повідомляло агенство “DPA”.