Щойно! Терміновий візит МАГАТЕ – екстрене звернення Кулеби: весь світ на ногах! Що відбувається?

Україна звернулася до МАГАТЕ з проханням відправити експертів на мирні об’єкти. Таким чином можна офіційно засвідчити, що наша країна не готує жодних “брудних бомб”.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба. На пропозицію України погодився очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

На тлі казок Сергія Шойгу про нібито підготовку Україною “брудної бомби” Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Рафаелем Гроссі й закликав його відправити експертів до України, аби ті засвідчили брехню росіян. Дипломат наголосив, що Україні нічого приховувати.

«У розмові з гендиректором Рафаелем Гроссі я офіційно запросив МАГАТЕ негайно надіслати експертів на мирні об’єкти в Україні, які Росія брехливо описує як місця розробки “брудної бомби”. Він погодився. На відміну від Росії, Україна була і залишається прозорою. Нам немає чого ховати», – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, що раніше Резніков запросив в Україну моніторингові місії ООН та МАГАТЕ, а також наголосив, що українська сторона вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму.

Резніков зауважив, що своєю заявою про “брудну бомбу” Росія офіційно проілюструвала прислів’я “на злодієві шапка горить”.

«Брехня щодо “брудної бомби”, яку начебто готується застосувати Україна, – це елемент вже звичної кремлівської тактики. Коли російські злочинці намагаються превентивно звинуватити у своєму злочині жертву агресії. Брудний ядерний шантаж є приводом для жорстких превентивних кроків», – заявив міністр оборони.