Щойно в суді! Порошенко не перестає дивувати — нова витівка гетьмана! Дійшло до абсурду — викручується як може!

Порошенко вирішив по-новому здивувати громадськість своїми витівками.

Експрезидент ініціюватиме психіатричну експертизу сторони звинувачення, оскільки вважає неадекватною поведінку прокурорів, які називають три причини, чому 5-го президента необхідно утримувати під вартою

Причина перша – Порошенко може ховатися, друга – чинити тиск на свідків. Адвокат уточнив, що Порошенко повернувся з Європи та не ховався, а про свідків у справі було відомо з вересня, але досі не було виявлено фактів тиску. Третя причина – Порошенко може готувати держпереворот та усунути Зеленського. 5 президент уточнив, що його мета не переворот, а об’єднання країни.

“Коли в одній голові є три думки, по-медичному це виглядає, як шизофренія. Я не виключаю, що звертатимуся до свого захисту провести психіатричну експертизу тим, хто готував це клопотання”, – заявив у суді Порошенко.

Нагадуємо, п’ятий президент України Петро Порошенко прибув до Київського апеляційного суду для участі в розгляді апеляційних скарг на обраний йому запобіжний захід.

Як повідомлялося, 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарг на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв’язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Окрім цього, повідомлялося, що біля будівлі Київського апеляційного прихильники Петра Порошенка перекрили проїзну частину в одному напрямку. Об 11:00 там мали продовжити розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань 5-го президента у “вугільній справі”

Навколо суду розміщено кілька десятків автомобілів та вантажівок правоохоронців, а зі сцени звучать заклики стежити за можливими провокаціями та припиняти їх.

Поліція перекрила частину проїжджої частини через обмежене місце перед будівлею суду, куди не вміщаються всі протестувальники. Учасники акції пропускають лише громадський транспорт та швидкі.