Щойно! Важлива зустріч: оборона кордонів – Британія допоможе. Беззаперечно – лише вперед!

Президент України Володимир Зеленський на площі Конституції перед початком урочистого засідання ВРУ з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України, в Києві, 28 червня 2021 р. Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії Беном Уоллесом. Сторони обговорили виклики в Чорному та Азовському морях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

Відзначається, що в ході зустрічі Зеленський розповів Уоллесу про виклики, що виникають перед Україною в акваторіях Чорного і Азовського морів. Також обговорювалися міжнародні кроки для відновлення безпечного судноплавства в регіоні та поглиблення двостороннього співробітництва у сфері оборони.

Глава держави наголосив на необхідності реалізації послідовних кроків для отримання Україною повноцінного членства в НАТО. Як зазначив Зеленський, українська сторона активізує роботу в цьому напрямку.

Також нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем ситуацію з мігрантами на кордоні ЄС та Білорусі. В ході бесіди також порушувалися й інші виклики безпеки в регіоні.

“Обговорив з Шарлем Мішелем ситуацію на кордоні ЄС і Білорусі, а також інші виклики безпеки в регіоні”, – написав глава держави.

За його словами, під час бесіди вони домовилися узгодити подальші кроки для врегулювання цієї кризи і діяти спільно проти гібридних атак.