Щойно! Венедиктова шокувала: масові звільнення. Ніхто не чекав – повне реформування системи. Результати є

Сьогодні під час стратегічного засідання парламентської фракції “Слуга народу” у Трускавці (Львівська область) від генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової всі дізнались, що після реформування системи української прокуратури з 2019-го до 2021 року було звільнено 36% прокурорів.

“У 2019 році почалася велика атестація прокурорів, у березні 2021 року вона завершилася. У підсумку в системі прокуратури залишилися 7,7 тис. прокурорів, 36% кадрів відсіяли. Для системи це дуже багато”, – сказала Венедіктова.

Ірина Венедіктова чітко пояснила ситуацію зі звільненими прокурорами, яких, як відомо, масово поновлюють на посадах через суди.

“Вони поновлюються на посаду, але у старий штатний розклад юридичної особи, якої вже немає. Щоб працювати у прокуратурі, така людина має протягом п’яти днів написати заяву на атестацію та пройти її”, – заявила вона.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора виплачує компенсації всім прокурорам, яких було звільнено в межах люстрації та реформування прокуратури, а потім поновлено на роботі за рішенням суду. За словами все тої ж Венедіктової, ідеться про великі суми.