Щойно! Відірвали від корита – на Банковій скандал. Після звільнення – поливають брудом – Зеленський в шоці!

Родіна і Трофімова відірвали від корита. Вони не можуть заспокоїтися. Про це пише тг-канал Інсайдер UA.

Після того, як Сергія Трофімова відсторонили не тільки з посади першого заступника голови Офісу Президента, а й від усіх можливих корупційних потоків в будівельній галузі, разом з ним «хлібне місце» покинув і його радник Володимир Родін.

Трофимов і Родін знайомі мінімум з 2017 року, коли «Квартал 95» рекламував проблемні житлові комплекси Батьківщина і його бізнес-партнера Юрія Кватерчука. Їх неодноразово називали «кураторами» «реформи ДАБІ», яку вони благополучно провалили, створивши додаткові тіньові грошові потоки. Крім того, як писало видання Ліга, Родін виконував роль фільтра при призначеннях глав РДА, часто – блокував ці призначення. Деякі ЗМІ писали, що вхід в його кабінет коштував $ 50 тис. Про зв’язок Батьківщини і Трофімова напередодні написала також Економічна правда.

Звичайно ж, коли після місцевих виборів Трофімова попросили на вихід з речами, розлучатися зі «смачними» посадами було дуже неприємно.

На Банковій це секрет полішинеля, що Трофімов у всіх своїх невдачах звинувачує свого «наступника» на проекті «Велике будівництво» Кирила Тимошенко. Через сайт Батьківщини Regionews.ua і інші схожі малопомітні ресурси, розміщуючи їх рекламу на Facebook, Трофімов і Родін всіляко поливають брудом і самого Тимошенко, і його радника Юрія Голика, який займався інфраструктурними проектами ще в команді колишнього-нинішнього глави Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка при попередньому президенті, а також главу «Укравтодору» Олександра Кубракова.

Наприклад, в останніх статтях «Велике будівництво» безпосередньо прив’язують до падіння рейтингів президента Зеленського, хоча проект є чи не єдиним, що має позитивні відгуки у виборців. Також Родін з Трофімовим пробували запускати тематичні стікерпаки в телеграмі, присвячені критиці Тимошенка, Голика і «Великого будівництва». Але оскільки продукт вийшов сирим, а рядовим політично незацікавленим користувачам все одно на цю піар-війну, товар не злетів.

Також є версія, що Родін проспонсорував відомі скандальні заяви про «велике будівництво» екс-міністра фінансів Ігоря Уманського (до речі, де він зараз?). Однак постріл виявився холостим. А сам екс-чиновник, як з’ясувалося, дискредитував будь-які звинувачення своїм способом життя.