Щойно! Вони це зробили: термінове рішення ЄС – безжальний удар по Путіну. Врятуватись не вийде!

Посли Європейського Союзу (ЄС) 21 червня погодили 11-й пакет санкцій проти Росії. Він містить заходи, спрямовані протидії обходу санкцій, і навіть персональні санкції.

Про це повідомила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, Кремлю загрожує посилення торгових обмежень – за рахунок перекриття лазівок щодо обходу санкцій.

“Я вітаю політичну угоду щодо нашого 11-го пакету санкцій. Він завдасть чергового удару по військовій машині Путіна за рахунок посилення експортних обмежень, спрямованих проти організацій, що підтримують Кремль. Наш інструмент боротьби з обходом санкцій не дозволить Росії отримати в свої руки товари, ті, хто підпадає під санкції”, – зазначила вона.

Підписуйтесь на телеграм – всі новини там, а ми продовжуємо

Додамо, в українському уряді готують механізм, який дозволить конфіскувати до $500 млрд заморожених на Заході активів РФ.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань відновлення України у Лондоні.

За його словами, конфіскація російських активів має стати основним джерелом отримання коштів на відновлення України.

“Росія має заплатити за те, що зруйнувала. Ми готуємо справедливий механізм, який дозволить конфіскувати до 500 млрд доларів заморожених на Заході російських активів”, – заявив Шмигаль.

Він нагадав, що Рада Європи вже прийняла історичне рішення про створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.

“Це перший компонент Міжнародного компенсаційного механізму”, – сказав прем’єр.