Щойно! Зеленський вилетів до США – Байден зустрічає. Всі в очікуванні

Президент Володимир Зеленський разом із делегацією українських топчиновників вилітає до США, де у нього запланована зустріч із президентом США Джо Байденом. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає кореспондент УНН.

Урядовець уточнив: “Вилітаємо в США у складі офіційної делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським. Окрім зустрічей з топовими компаніями, буде пітчинг України найбільшим інвесторам планети. Дія, Дія City, фонд фондів. Нам є що показати і запропонувати”.

Раніше Зеленський заявляв, що очікує змістовної та плідної зустрічі.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джозефа Байдена перенесено на 1 вересня 2021 року, оскільки в США зберігається нестабільність через критичну ситуацію в Афганістані. Українська сторона з розумінням поставилась до такого прохання.

Оксана Маркарова раніше назвала заходи, в яких візьмуть участь президент України та перша леді. За словами посла України в США, з уже запланованого в Вашингтоні — зустріч президентів України та США в Білому домі, основні складові цієї зустрічі вже розплановані і узгоджені обома сторонами.

Відбудуться зустрічі з керівниками міністерств, дві важливі публічні презентації від Президента і Першої леді для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів. Також заплановано відкриття Українського дому та відвідування знакових для відносин України і США місць Вашингтона.

Відомо, що у Вашингтоні Володимир Зеленський перебуватиме два дні, після чого відвідає Каліфорнію.