Щойно! Жорсткий ляпас Шольцу: Бундестаг на колінах – час діяти рішуче. Німеччині приготуватись!

Глава Мюнхенської конференції з безпеки закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца розпочати постачання основного бойового танка Leopard Україні, яка стримує повномасштабне вторгнення РФ і звільняє захоплені ворогом території. Крістоф Хойсген запропонував у коментарі Rheinische Post варіант, як це можна зробити.

Колишній радник канцлерки ФРН Ангели Меркель із зовнішньої політики (2005—2017) та експостпред Німеччини в ООН (2017—2020) сказав, що “українцям потрібне це важке озброєння”. Німецький дипломат пропонує Німеччині об’єднати всі держави, в арміях яких стоять на озброєнні ці танки, у свого роду консорціум, щоб розподілити обов’язки й політичну відповідальність за постачання.

“Тоді ці країни могли б постачати танки Leopard, навчати на них українських солдатів і спільно забезпечувати технічне обслуговування військової техніки”, – сказав Хойсген.

Таку основну вимогу озвучував і радник керівника ОП Михайло Подоляк, зокрема він зазначав, що Україна має право захищати свою територію та хоче відновити мир, а для цього необхідна підтримка партнерів – надання сучасного озброєння.

“Якщо ми інтенсивно прориватимемо лінію оборони російської армії, наступним кроком буде повернення територій і знищення збройних сил РФ. А для цього потрібна певна кількість бронетехніки, танки. Але це не мають бути неефективні радянські танки – ні Т-55, ні Т-64, ні навіть Т-72. Ось чому ми кажемо нашим партнерам, зокрема Німеччині: якщо ви хочете взяти на себе лідерську роль, якщо ви хочете, щоб у нас було менше втрат, і якщо ви хочете, щоб ця війна закінчилася швидше, тоді дайте нам Leopard 2” – наголосив політик