Щуряка в кабінеті Зеленського! ПІШОВ ГЕТЬ ЗВІДСИ — президент вигнав його: крик почули всі! Оце розгон на ставці!

Президент України Володимир Зеленський змінив персональний склад Ставки Верховного Головнокомандувача.

Український лідер наголосив на тому, що вивів зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача колишнього голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя.

Зазначимо, що сьогодні Вищий антикорупційний розглядає справу щодо можливої причетності колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя до корупції.

Нагадаємо, прокурор заявив на засіданні, що у екс-голови відомства Юрія Щиголя виявили 1,2 мільйона доларів та ще 6,9 біткоїна (еквівалент 270 тисяч доларів) на криптогаманці. А також знайшли під час обшуків 72 тисячі доларів і 82 тисячі євро готівкою, передає Центр протидії корупції.

Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) та НАБУ повідомили керівникам Держспецзв’язку про підозру у заволодінні державними коштами. В межах досудового розслідування було встановлено, що службові особи Держспецзв’язку, зловживаючи службовим становищем та діючи у складі організованої групи, заволоділи бюджетними коштами в особливо великому розмірі на загальну суму понад 62 млн грн.

Крім цього, Кабінет міністрів 20 листопада звільнив з посади голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя. Також з посади заступника Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації було звільнено Віктора Жору.

Зазначимо те, що глава держави на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України постановив увести до персонального складу Ставки чинного міністра України.

Мова йде про віце-прем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.