Штурм Капітолію?! Сотні людей: увірвались зі зброєю – масштабний наліт! Байден у люті – там жесть!

На Капітолійському пагорбі у Вашингтоні було неспокійно. Протестувальники проникли до будівлі Конгресу США.

У середу, 18 жовтня, пропалестинські мітингувальники влаштували протест всередині Конгресу США у Вашингтоні. Варто підкреслити, що в деяких країнах почалися мітинги після удару по лікарні в Секторі Гази.

Соцмережами ширяться кадри з місця подій. На відео можна побачити, як чимало людей прорвалися до Конгресу США та почали вигукувати гасла на підтримку Палестини. Мітингувальники вимагають припинити бойові дії у Секторі Гази. За даними, одного з протестувальників затримала поліція. Причини наразі встановлюються.

Цієї середи також пройшов мітинг у Берліні. Проте місцева влада заборонила пропалестинську акцію. Повідомляється про десятки затриманих протестувальників. Напередодні у столиці Німеччини невідомі зловмисники намагалися підпалити синагогу. Їхні дії засудили представники різних німецьких партій.

Також там були заворушення, зокрема учасники яких жбурляли каміння у правоохоронців, запускали піротехніку, підпалювали дитячий майданчик. Канцлер ФРН Олаф Шольц засудив теракти проти єврейських установ та розгул насильства на вулицях. Він наголосив, що німецька влада не буде це терпіти.

Також пропалестинські мітинги пройшли у Гамбурзі та Франкфурті-на-Майні. Там теж повідомляється про затримання.

Але це ще не весь список країн. В Афінах у середу пройшла велика акція на підтримку Палестини. У цьому мітингу взяли участь багато тисяч людей. У Барселоні у середу теж пройшла багатотисячна акція. Люди виступали проти боїв у Секторі Гази та вигукували лозунги на підтримку палестинців.