Швейцарія подвоює грантову допомогу Україні до $100 млн

Швейцарія ухвалила рішення щодо подвоєння фінансової допомоги Україні у 2015-2018 роках у вигляді грантів, що надавалися на реалізацію проектів у сфері ефективного використання енергоресурсів, розвитку інфраструктури та гуманітарної сфери орієнтовно до $100 млн. Зокрема, швейцарці нададуть кошти на реалізацію проектів з поліпшення якості питної води на Донбасі.

«На 2015-2018 роки Швейцарія вирішила подвоїти свою допомогу саме в технічній сфері, і бюджет становитиме близько $100 млн», – повідомив надзвичайний і повноважний посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененбергер. 

Посол також зазначив, що йдеться про співпрацю з українською стороною щодо реалізації спільних проектів у таких пріоритетних для Швейцарії напрямах, як стабільне використання енерогресурсів і розвиток міст, а також у сфері місцевого самоврядування, будівництва, охорони здоров'я та вирішення питань у гуманітарній сфері.

Одне з гуманітарних питань, яке Швейцарія та Україна планують вирішити найближчим часом, – поліпшення якості води на Донбасі. Як зазначив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, йдеться про надання Швейцарією допомоги сходу України в гуманітарній сфері на суму $3 млн.

«Це стосується трьох компонентів: медична допомога, допомога постраждалим сім'ям, а також допомога компанії "Вода Донбасу", щоб поліпшити якість води,  яка на сьогодні обслуговує як неконтрольовану, так і контрольовану українською владою територію», – уточнив Г. Зубко.

 

 

Джерело: Корупція.Інфо