Скласти мандат! Одразу після аварії – нардепу дісталося. У Зеленського не стрималися – скандал на скандалі!

Олександр Корнієнко закликав Олександра Юрченка скласти мандат депутата Верховної Ради. Адже Юрченко “втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради”.

Глава партії “Слуга народу” заявив про це після аварії за участю нардепа у Львові. Відомо, що останній був під дією наркотиків.

Олександр Корнієнко заявив, що очевидно Юрченко “втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради”. Пояснив, що згідно з Конституцією, дострокове припинення повноважень нардепа можливе після оголошення обвинувального вироку.

“Але доки його немає, я закликаю Юрченка добровільно скласти депутатський мандат”, – сказав глава “Слуг народу”.

Пригадав, що пропонував йому це зробити ще минулого року після скандалу з хабарем, але він не послухав. Тому зараз “у нього з’явився ще один привід зробити це”.

Ба більше, Корнієнко вважає, що правоохоронці мають якнайшвидше розслідувати те, що сталось.

Нагадаємо, 8 липня у центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, а потім намагався завдати тілесних ушкоджень постраждалому водію.

Голова підкомітету з питань регламенту ВР Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов (фракція “Слуга народу”) сказав у коментарі Укрінформу, що Регламентний комітет Верховної Ради не має “інструментів” покарання для позафракційного народного депутата Олександра Юрченка.

13 вересня 2020 року позафракційний народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що НАБУ затримало на хабарі помічника нардепа Юрченка, який, за словами Лероса, “взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами”.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику депутата Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави понад 1 млн грн.

Згодом, 17 вересня, генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку. 21 вересня ВАКС ухвалив узяти під варту Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

25 вересня стало відомо, що за Юрченка 24 вересня внесли заставу в розмірі 3,1 млн грн і він вийшов із СІЗО.

24 грудня ВАКС продовжив строк дії зобов’язань народному депутатові Олександру Юрченку, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди до 24 лютого 2021 року. Серед зобов’язань, зокрема, не відлучатися з Києва без дозволу детектива та здачу іноземних паспортів на зберігання до ДМС.