Сльози на очах! Неймовірна новина – у Зеленського втішили: наші повернулися. 60 героїв вдома!

У День ЗСУ, 6 грудня, додому повернулися 60 українських військових Збройних Сил, Нацгвардії, ДПСУ – 58 чоловіків та двоє жінок, 15 офіцерів і 45 рядових та сержантів  з російського полону. 

 
Про це повідомили у Офісі президента України. 
 
Це – найкраща новина у день свята, бо герої мають бути живими. За це, у тому числі, воюють наші ЗСУ – триває битва за життя. Героїв вже чекають вдома рідні, які так довго уявляли собі цю мить щастя, – зазначив голова ОП. 

Він наголосив, що Україна продовжує повертати оборонців Маріуполя. У сьогоднішньому “списку 60” їх 34, зокрема 14 – з “Азовсталі”. Також є поранені, які отримають всю необхідну допомогу в Україні. Є ті, хто утримувався на російській території, а також ті, хто був у Оленівці. 

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що поранені військові отримають медичну допомогу, пройдуть реабілітацію, зможуть відновити банківські картки та документи. 

“Знаємо, як кожного з них чекають рідні вдома, тож продовжуємо роботу для того, аби повернути додому кожного захисника та цивільного!” – підкреслив Лубінець. 

Також Лубінець зазначив, що сьогодні в Росію повернуться військові, які перебували в українському полоні. Усі вони отримували нормальне харчування, медичну допомогу, до них не було жорстокого поводження. 

“На фото і відео можете побачити, що росіяни мають нормальний фізичний стан, що свідчить про те, що Україна гарантує дотримання Женевських конвенцій! Тому підкреслюю, що росіянам не варто боятися і краще продовжувати здаватися в полон ЗСУ”,– додав Лубінець.