Сльози на очах! Зеленський не стримався: прямо в очі! Держсекретар США не чекав: шокуюча правда про Бабин Яр

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив із заявою з нагоди роковин трагедії Бабиного Яру. У ній він наголосив на важливості пам’ятати про трагедію, аби вона ніколи не трапилася знову.

“У ці роковини ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих у Бабиному Яру, знову зобов’язуємося подбати, щоб їхня повна історія розповідалась, і обіцяємо діяти щоденно, аби історія не повторювалася”, – сказав Ентоні Блінкен.

Окрім цього, у своєму виступі Ентоні Блінкен згадав про вітчима – єврея, який народився у Польщі і «втратив майже всіх, кого він любив, під час Голокосту, і пережив Освенцим та кілька інших нацистських концтаборів».

“Упродовж більшої частини останніх восьми десятиліть світ не пам’ятав, що сталося у Бабиному Яру. Так було зроблено навмисно… Не лише нацисти намагалися приховати те, що сталося. Протягом десятиліть совєцька історія оминала згадки про те, що 33 771 жертва тих перших двох днів – і ще десятки тисяч – були євреями. І що вони були вбиті тому, що були євреями”, – сказав Держсекретар США.

Нагадуємо, що сьогодні у Києві на території національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» проходить церемонія вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

“80 років тому тут стались жахливі злочини. І речі, про які я скажу далі, теж будуть жахливими. І найжахливіше в них те, що все це не міф, а реальні події, які відбувалися з реальними людьми у жахливій реальності під назвою Друга світова війна, окупація, Голокост. Пандемія цих вірусів почалася у Києві. 19 вересня 1941 року Київ захопили нацисти. Як експертам з облаштування кладовищ по світу, їм одразу впав в очі великий глибокий яр на околиці міста. І перша кров у ньому пролилась уже за тиждень. Гітлерівці розстріляли 752 пацієнтів психіатричної лікарні ім. Павлова”, – заявив Президент Володимир Зеленський на заходах з ушанування 80-их роковин трагедії Бабиного Яру, повідомляє Укрінформ.

За його слова, нацисти страчували хворих з практичною метою:

“Щоб розрахувати ємність яру, зрозуміти, чи зможе він умістити ту кількість трупів, що відповідає їхнім амбіціям, а саме – вбивство людей у промислових масштабах”.