Сльози по щоках, МИ ВТРАТИЛИ МІСТО?! Зеленський ледь живий: окупанти пруть колонами, ЗСУ виходять?!

Російські війська увійшли до села Архангельське поблизу Авдіївки.

Про це повідомляє Bild.

Минулого тижня Збройні Сили Російської Федерації здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій Збройних Сил України до селища Очеретине. Відтоді вони постійно розширюють утворений плацдарм. За інформацією експерта Bild з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, російські війська увійшли до села Архангельське і просунулися на село Сокіл.

“Російські війська захопили південну частину Архангельського і пройшли пів шляху між Соловйовим і Соколом. Вони зазнають великих втрат, що вказує на прибуття свіжих боєприпасів для українських захисників”, – пише Рьопке.

Також російські окупаційні війська продовжують тиснути в районі Часового Яру на Донеччині та на Авдіївському напрямку. У районі тривають бої.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Війська Російської Федерації нещодавно просунулися на схід від Часового Яру та на східну його околицю. Геолокаційні кадри за 1 травня показують, що окупанти просунулися через лісові масиви безпосередньо на схід від міста і далі вздовж околиць мікрорайону Канал.

Російські «воєнкори» стверджували, що підрозділи Російської Федерації нібито просунулися поблизу Богданівки та досягли східної крайньої ділянки Сіверсько-Донецько-Донбаського каналу. Втім, в Інституті вивчення війни (ISW) не знайшли підтвердження жодної з цих заяв Росії.

Зазначається, що бої тривали на північний схід від Часового Яру поблизу Богданівки; біля мікрорайонів Канал і Новий; поблизу Кліщіївки та Андріївки і біля Шумів і Нью-Йорка.

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 травня, показують, що армія Російської Федерації просунулася на південний захід і захід від Соловйового (на північний захід від Авдіївки). Російські «військкори» стверджували, що війська окупантів нещодавно нібито прорвали українську оборону на північний схід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки) і діють у південному Архангельському (на північний схід від Очеретиного та на північ від Авдіївки) протягом останніх двох днів.

Бої також тривали на північ від Авдіївки біля Калинового, Прогресу, Новопокровського, Бердичі; на захід від міста — в районі Семенівки, Уманського, Яснобродівки; і на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового.

Російські блогери стверджували, що війська РФ також просунулися в полях на південний захід від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька) і на північ від Володимирівки (на південний захід від Донецька).

Бої тривали на захід від Донецька поблизу Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки, Парасковіївки та Водяного.

Нагадаємо, також у звіті Інституту вивчення війни повідомили, що Росія передислокує дивізії ВДВ на схід України для активізації наступу.

Повідомляється, що росіяни передислоковують частини 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій (ВДВ) із Запорізької області у напрямку сходу України, ймовірно, для посилення та активізації поточних наступальних операцій. Однак в ISW поки не знайшли підтверджень цього.

Окремі російські та українські джерела стверджували, що частини російських 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій, які були розгорнуті в районі Роботиного на заході Запорізької області після розпалу контрнаступу ЗСУ влітку 2023 року, передислокуються на нових напрямках. Однак джерела не погодилися щодо підрозділів, які передислокуються, і районів, куди вони переміщуються.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 1 травня заявив, що нещодавно військове командування РФ ухвалило рішення про передислокацію щонайменше батальйону 76-ї дивізії з Оріхівського напрямку на загальну лінію фронту в Луганській області або на Краматорський напрямок.