Сльози полились рікою! Макрон ледь заговорив – з комом в горлі: одразу після теракту. Не пробачить!

Французький президент Еммануель Макрон прокоментував ракетний удар по лікарні сектору Гази, внаслідок якого, за даними палестинських джерел, загинули від 200 до 500 осіб.

Про це він написав у соцмережі 𝕏.

«Ніщо не може виправдати напад на цивільних. Франція засуджує напад на арабську лікарню Аль-Ахлі в Газі, в результаті якого загинули так багато палестинців. Наші думки з ними. Необхідно пролити світло на всі обставини», — сказав Макрон, додавши, що гуманітарний доступ до сектору Гази має бути «негайно відкритий».

Тим часом сотні демонстрантів закидали яйцями стіни французького та британського посольств у Тегерані (Іран), вигукуючи «смерть Франції та Англії», розповідає France info.

Як повідомлялося, протести проти ракетного удару по цивільних у Газі відбулися також у Туреччині. 

“Громадяни, які відреагували на бомбардування Ізраїлем баптистської лікарні Аль-Ехлі в Газі, яка перебувала в блокаді, прийшли до будівлі генерального консульства на Бешикташі з палестинськими прапорами в руках. Учасники, реагуючи на бомбардування лікарні, скандували гасло «Вбивця Ізраїлю, геть з Палестини», а також скандували такбір”, — повідомляє місцевий телеканал. 

ХАМАС звинуватив у вибуху Ізраїль, однак ЦАХАЛ спростував свою причетність, поклавши провину на так званий «Ісламський джихад».

Президент США зв’язався з керівництвом Ізраїлю і Йорданії, щоб обговорити наслідки обстрілу лікарні в секторі Гази, та доручив своїй команді зібрати більше відомостей про те, хто може бути до цього причетним.

В Адміністрації президента США заявили, що отримали дуже чіткі запевнення від Ізраїлю у тому, що він не причетний до вибуху в лікарні у секторі Гази.