Смертоносна атака на РФ! Найцінніший об’єкт Путіна – дрони ВЩЕНТ: Борт за бортом. Перші кадри!

Уранці 2 квітня в унікальній економічній зоні «Алабуга» в республіці Татарстан (РФ) прогриміли вибухи. Місцеві мешканці скаржилися на напад дронів. За деякою інформацією ГУР атакувало завод зі збирання «шахедів» у Татарстані, розташований за 1000 км від кордону з Україною. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на власні джерела.

У свою чергу чиновники підтвердили, що атака сталася на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

За інформацією пропагандистів, сталася атака дронів на нафтопереробний завод «Єлаз-Нафтопродукт». Свідки заявили, що бачили два безпілотника, які злетіли в унікальну економічну зону Єлабуга, після чого прогриміло кілька вибухів.

«Вперше з початку «СВО» дрони атакували Татарстан — два БПЛА прилетіли до заводів у Єлабузі та Нижньокамську», — йдеться у повідомленні.

Також росіяни пишуть, що до Татарстану прилетів безпілотник UJ-22, який знаходиться на озброєнні України з 2020 року і має на борту не менше 20 кг вибухівки.

Місцева влада підтвердила, що атака безпілотників у Татарстані спрямована була на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську. При цьому чиновники стверджують, що навіть попри вибухи, технологічний процес, як стверджують, не був порушений.

Також в РФ повідомили, що внаслідок вибухів постраждав гуртожиток. Пресслужба голови Татарстану розповіла, що декілька людей, за їхніми словами, постраждали під час атаки безпілотника на підприємство в Єлабузі.

Нещодавно чотири регіони Росії були атаковані дронами, внаслідок чого пошкодження отримали багатоповерхівки, а також бізнес-центр. Зокрема, в одному з приватних будинків сталася пожежа.

Зокрема, у березні спалахнув НПЗ у Самарській області. Тоді ж очевидці також заявляли про атаку дрону.

Протягом поточного року проти російських НПЗ було здійснено 15 атак. Значних пошкоджень зазнали вісім НПЗ сукупною встановленою потужністю 83 мільйони тонн на рік.