Сотні українців втратили право на підвищену пенсію: Верховний суд виніс важливе рішення

Верховний суд остаточно пояснив, за яких умов українці можуть зберегти право на призначення пенсії державного службовця

Обов’язковими умовами для цього є дотримання сукупності вимог щодо віку, страхового стажу і стажу державної служби, передає Корупція.Інфо


Про це сказано в рішенні Верховного Суду, яке з’явилося на офіційному сайті відомства.


У документі говориться, що після вступу в силу нового закону України “Про державну службу” 1 травня 2016 року зберігають право на призначення пенсії державного службовця відповідно до попереднього закону України “Про державну службу” від 16 грудня 1993 року № 3723-XII) тільки ті особи, які мають стаж державної служби, вік і страховий стаж.

Також в рішенні наголошується, що особи-держслужбовці, яким встановлено інвалідність, з 1 травня 2016 року втратили право на призначення пенсії по інвалідності державного службовця в розмірах, визначених попереднім законом. При цьому вони зберегли право на призначення пенсії по інвалідності відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Популярне:“На свою ж Великодню службу йшов пішки”: Авто з Патріархом Філаретом не пустили до Собору через візит Порошенка

Верховний Суд вирішив не задовольняти позов до управління Пенсійного фонду України, в якому позивач просила визнати протиправною відмову в здійсненні переведення її з пенсії по інвалідності на пенсію державного службовця.

Верховний суд рекомендував застосовувати ці висновки в адміністративних справах за зверненням осіб до суду з позовами до територіальних органів Пенсійного фонду з вимогою призначити пенсію по інвалідності державного службовця.

А це в свою чергу – не даватиме можливості отримувати підвищену пенсію, не тільки в цьому а й в інших випадках.