Спека до +33, подекуди невеликі дощі з грозами: яка погода буде на цього тижні

Наприкінці тижня денна температура дещо знизиться

В Україні очікується спека до +33 градусів протягом тижня 1-5 липня. Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру.

У вівторок, 2 липня, спека посилиться на півдні – в Одеській та Миколаївській областях вдень очікується 33-35 градусів вище нуля, у Кіровоградській – від +31 до +33 градусів тепла, у Херсонській – до +34 градусів вище нуля. На території анексованого Криму не така потужна спека – температура становитиме 27-29 градусів.

На заході, півночі і сході прогнозують невеликі дощі з грозами при денній температурі до +29 градусів, однак на сході очікується температура до +33 градусів.

У середу, 3 липня, у більшості регіонів України спека трохи спаде – вдень температура повітря очікується в межах +23 – +27 градусів, на півдні – до +31 градуса, на сході – до +31 градуса. У Харківській, Дніпропетровській, Луганській і Донецькій областях прогнозують невеликі дощі з грозами.

У четвер, 4 липня, в Україні буде суха і спекотна погода при денній температурі від +21 до +28 градусів; найспекотніше – до +30 градусів – буде в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях.

П'ятниця, 5 липня, має стати ще одним спекотним днем без опадів (виключення – невеликі дощі у Чернігівській і Сумській областях). У більшості регіонів денна температура становитиме від +22 до +26 градусів; на півдні – до +29 градусів.