Спільна ціль! Зеленський не попустить: олігархи об’єдналися. Розхитують країну – не можна дозволити

У Порошенка ставлять за мету протестними рухами налякати Зеленського і спробувати опустити його рейтинг. Таку ж мету має Ахметов.

Про це стверджують у Телеграм-каналі Вертикаль.

Але третій Майдан, про який багато говорять, не є вигідним двом олігархам. Вони самі це розуміють. Тому всі акції у Києві сьогодні спрямовані лише на емоції та цифри у майбутній соціології.

До слова, це далеко не перше об’єднання двох олігархів останнім часом.

«ЄС» та ОПЗЖ як єдине ціле вчора намагалися «збити» ухвалення закону №5600, нагадують на тому ж каналі.

Наприклад – хотіли добитися розгляду законопроекту щодо кожної поправки, а коли номер «не пройшов» – подали чергову ухвалу про усунення Руслана Стефанчука з посади спікера ВР нібито за порушення регламенту.

Ну і вже постфактум – «порохоботи» взялися зловтішатися, мовляв «Слугам» знову довелося брати голоси від «ситуативних союзників» на кшталт «За майбутнє» чи «Довіри».

Це лише вкотре доводить, наскільки болючим для бізнес-інтересів Ахметова та Порошенка стане закон №5600.

Звичайно, тут варто визнати, що «опозиція» зуміла перехопити повістку у ЗМІ щодо законопроекту №5600. І тут ми навіть не можемо сказати, що технологи ВП хоч якось намагалися цю тему «витягнути», адже за «ресурсним» №5600 коментарі від влади давав лише Данило Гетьманцев. Але він так і не зумів до ладу роз’яснити основні «гострі» моменти із законопроектом №5600.

Наприклад – історію з формулою під умовною назвою “Циндао мінус” по ренті на руду.

Так, з формальної точки, ця історія про те, як Ахметов зможе платити менше податків, користуючись «стрибками» світових цін на сировину. Але як нам пояснили наші джерела в Мінекономіки, історія з формулою «Циндао мінус» має працювати не так на те, скільки Ахметов повинен платити ренти за руду, а саме щоб Ахметов не міг «ховати» гроші, маніпулюючи фінансовою звітністю.

Наприклад, металургійні заводи СКМ зараз показують зростання чистого прибутку одразу в кілька разів, і зростання збитків на сировинних підприємствах, хоч має бути навпаки.

Очевидно, що гроші Ахметова «спливають» на фінансування пулу «олігархічних» ЗМІ, підтримку проекту Разумкова та інші фронти боротьби проти влади. І законопроект №5600 цю історію має закрити.

Ще один важливий момент – із оподаткуванням сільгоспземель. Порошенко та Ахметов мають свої інтереси в агробізнесі, і ці інтереси тримаються на «схемах» із «тіньовою» обробкою землі.

Законопроект №5600 «рубає» і цю історію. Ось тому «ЄС» та ОПЗЖ підняли окрему бучу, мовляв нібито «фермерів утискують».

Втім, технологи ОП ще можуть «відіграти» історію з комунікацією щодо законопроекту №5600. Головне, щоб цю тему почав ще хтось із влади коментувати, не лише один Гетьманцев. І професійно.