“Спочатку біометрика, потім – заява”: Клімкін повідомив нові правила перетину кордону з Росією із 1 січня

Ukraine's newly appointed Foreign Minister Pavlo Klimkin speaks during his presentation to employees of the Ministry of Foreign Affairs, in Kiev June 19, 2014. The Ukrainian parliament on Thursday approved diplomat Pavlo Klimkin as foreign minister by a big majority following his nomination by President Petro Poroshenko. REUTERS/Valentyn Ogirenko (UKRAINE - Tags: POLITICS)

Біометричний контроль для в'їзду в Україну, зокрема, для громадян Росії, запрацює з 1 січня 2018 року. Від його ефективності буде залежати подальша доля безвізу з РФ.

Про це розповів глава МЗС Павло Клімкін, передає Корупція.Інфо

Міністр зазначив, що візовий режим вводиться для того, щоб боротися із нелегальною імміграцією, а в України з Росією такої проблеми немає. Саме тому був встановлений біометричний контроль.

"Спочатку біометрика, потім – заява, що вони будуть заїжджати на нашу територію, а потім – контроль на нашій території", – пояснив він механізм в'їзду росіян в Україну.

Глава МЗС уточнив, що з 1 січня запрацює у першу чергу біометричний етап.

Клімкін додав, що якщо цей механізм взагалі не спрацює, тоді постане необхідність введення візового режиму з біометричними паспортами.

 

 

 

Популярне: Готуйтеся вже сьогодні! 22 грудня – День святої Анни: що можна і що заборонено робити в цей день