США засудили! Світ більше не обдурений брехнею – заїжджені сюжети від РФ. Кремлю не вірять!

У США різко засудили російську пропаганду. Там заявили, що Кремль більше не обдурить світ своєю брехнею, адже про неї вже всім добре відомо, про повідомляється у Twitter посольства США в Україні.

Штати підкреслили, що всі фейки про Україну взяті з “підручника з Грузії”, а сюжети, які використовує російська пропаганда, вже заїжджені.

У цьому контексті США згадали про:

  • операції під іншим прапором,
  • дезінформацію,
  • власні проксі, які “просять” захисту.

Виконання Росією прозорих, заїжджених сюжетів для виправдання вторгнення було б смішним, якби не було таким руйнівним і небезпечним, – наголосили у посольстві США в Україні.

Зауважимо, що раніше США попередили про вторгнення РФ в Україну під чужим прапором.

Зазначимо, Джастін Трюдо – прем’єр-міністр Канади – заявив, що його країна та її союзники відреагують на будь-яку спробу Росії порушити територіальну цілісність України. Канада, США та Євросоюз готові відповідати рішуче.

Ми будемо виступати за територіальну цілісність України та не визнаємо будь-які спроби визнання незалежності окупованих територій України,– наголосив Трюдо.

У МЗС Естонії закликали ЄС запровадити жорстокі санкції проти Росії, якщо вона визнає бойовиків Донбасу. Такі дії з боку російської сторони стануть грубим порушенням міжнародного права та суверенітету й територіальної цілісності України.

ЄС має негайно ввести суворі санкції. Закликаємо Росію до деескалації, – мовиться у повідомленні.