Сталось немислиме! З нами до останнього: повна підтримка. Меркель шокувала – не чекав ніхто

Сьогодні стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель працюватиме над організацією зустрічі у “нормандському форматі” щодня, до останнього дня перебування на цій посаді, про що повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

“З нашими французьким колегами ми вже дуже багато працюємо над цією можливістю влаштувати зустріч на рівні міністрів закордонних справ у “нормандському форматі”. Звісно, це дійсно важко. Наразі поки ще немає чітких уявлень, коли вона може відбутися. Відбуваються контакти і з українською, і з російською сторонами. Федеральний канцлер сказала, перебуваючи в Києві, що вона працюватиме над організацією цієї зустрічі щодня, до останнього дня перебування на цій посаді”, – сказала Фельдгузен на конференції в Києві, відповідаючи на запитання агентства “Інтерфакс-Україна”.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що при вступі на посаду канцлера «не могла уявити», що президент Росії Володимир Путін анексує Крим. Таку заяву вона зробила в інтерв’ю виданню Suddeutsche Zeitung, опублікованому в суботу 23 жовтня.

«При вступі на посаду я й уявити собі не могла, що він анексує Крим і що на сході України – практично поруч з Євросоюзом – дійде до таких військових зіткнень», – заявила вона.