Станеться сьогодні? РФ стягнула все-наймасованіший удар по Україні: таке вперше з 24! Приготуватися!

Російська армія вчергове вивела свій ракетоносій у Чорному морі, підвищивши рівень загрози ракетного обстрілу. Зокрема, такі дії окупантів можуть свідчити про їхню підготовку до масованих атак, в тому числі й об’єктах енергетичної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України – Наталія Гуменюк.

Вона закликала українців реагувати на сигнали повітряної тривоги через підвищену загрозу з моря.

Гуменюк додала, що Цілком імовірно, що ворог може використати свої високоточні ракети типу «Калібри», носій якого наразі перебуває у Чорному морі, по обʼєктах критичної інфраструктури. За словами речниці, так росіяни робили минулого року.

Крім того, Наталія Гуменюк підкреслила, що українські військові спостерігають довготривалу паузу щодо невикористання росіянами ракет повітряного базування типу Х-101, які вони полюбляли минулої зими.

«Це може говорити про підготовчий період, який певним чином ворог використовує для накопичення цього виду озброєння», – сказала вона.

Зрештою речниця наголосила, що в будь-якому випадку перебування ракетоносіїв в Чорному морі чи навіть у пунктах базування – це високий рівень ракетної загрози на всій території України. А коли ці кораблі виходять на бойове чергування, то підіймається додатковий рівень загрози.

Також вона закликала усвідомлювати небезпеку, яку можуть нести ракетоносії з Чорного моря й оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги, адже виявити пуск «Калібрів» доволі складно.