Ставки зросли! Екс-міністр шокував заявою – шантаж! Зеленський не чекав – залякують ЄС. Це кінець

Стягуючи війська до кордону України, Путін намагається вплинути на представників Європейського Союзу. Таку думку колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив 12 квітня у Facebook.

“Важливо, щоб усі зрозуміли: дії Кремля є шантажем, а не блефом. Метою є не військове завоювання України, а наша капітуляція, тобто повернення України в зону російського впливу і припинення руху до цивілізованого простору: до ЄС і НАТО. [.. .] Путін розраховує, що в ЄС знайдуться ті, хто злякається підвищення ставок і спробує переконати нас у необхідності “компромісу”, – написав дипломат.

Він переконаний, що серед планів Росії можуть бути розширення меж окупованих територій, остаточне “відрізання” України від виходу до Чорного моря та вирішення проблеми з водопостачанням у Крим.

“Але найменше, на що вона погодиться – це саме капітуляція, причому з гарантіями”, – зазначив Клімкін.

Він наголосив на важливості запланованих на цей тиждень переговорів президента України Володимира Зеленського і президента Франції Еммануеля Макрона, до яких “із великою ймовірністю” приєднається канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

“Пауза у спілкуванні Меркель та Макрона з Путіним і тільки тепер із Зеленським викликає багато запитань. “Перебити” їх можна і потрібно сильними сигналами за результатами зустрічі. Солідарність України одночасно зі США і ЄС не зупинить Кремль, але вгамує його. Це головна історія цього тижня і цього місяця”, – пояснив Клімкін.

Важливо, щоб всі зрозуміли: дії Кремля є шантажем, а не блефом. Метою є не військове завоювання України, а наша…

Опубликовано Pavlo Klimkin Понедельник, 12 апреля 2021 г.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.