СТО F-16 – ФРОНТ РОЗІРВАЛО! Зеленський, вриваємось: ЗАКРИТИ НЕБО -ескадрильї в атаку, місиво в небі!

Для перелому ситуації на фронті ЗСУ необхідні сто винищувачів F-16. Авіаційний експерт Богдан Долінце висловив думку, що сучасні винищувачі F-16 точно могли б мати вплив на перебіг війни в Україні упродовж 2022 або першої половини 2023 року, тому налякані цим російські окупанти почали готуватися до скорої появи таких літаків.

«Разом із тим росіяни вже почали готуватися до появи таких літаків, і фактично, станом на сьогодні говорити, що буде якась суттєво переломна зміна саме в ході бойових дій на рівні фронту вже, на жаль, не доводиться. Тому що росіяни достатньо сильно наситили свої системи протиповітряної оборони, залучені як на лінії фронту, так і безпосередньо на окупованих територіях України. Усе ж таки F-16 достатньо складно ефективно застосовувати всі свої можливості повною мірою», — пояснив експерт.

Долінце підкреслив, що для справді значних змін на фронті Україні потрібно не просто десятки таких винищувачів, а понад 100. Він також додав, що навіть із точковими покращеннями, пов’язаними з появою винищувачів, можна буде помітити певні зміни.

«У першу чергу, це зміна дальності, на якій українська авіація зможе знищувати ворога, бо ті радянські МіГ-29 в принципі мали обмеження по тих засобах ураження, які використовувались. Тобто це, як правило, знищення цілей на відстані від 50 до 80 км. Якщо ми говоримо про F-16, то це все ж таки розширення спектра і можливостей знищення ворога на відстані, як правило до 140-160 км, якраз внаслідок більш сучасного радара, який встановлений на даному типу літака», — підкреслив фахівець.

За його словами, другою важливою складовою є використання більш далекобійної зброї, до прикладу, «повітря — повітря».

«З іншої сторони, маємо розуміти, що цей літак також має певний спектр озброєння «повітря — земля» — це можливість завдавання ударів по наземних цілях, але говорити про те, наскільки ці літаки зможуть бути долучені до підтримки наземних сил і знищення саме наземних цілей, лише після того, коли буде визначено той перелік і кількість зброї», — наголосив експерт.