Страшна бійка розгорнулась в Одесі через перейменування вулиць

Бійка між активістами низки проукраїнських громадських організацій та правоохоронцями сталася під будівлею Приморської райадміністрації Одеси перед громадськими слуханнями щодо перейменування вулиць.

Охорона будівлі не пустила частину активістів і ті влаштували бійку. Під час сутички був застосований сльозогінний газ, передає Корупція.Інфо

За інформацією джерела агентства в правоохоронних органах, в результаті бійки затримано як мінімум одну людину.

Незважаючи на це, громадські слухання відбулися. Присутні на них учасники висловилися за збереження назв вулиць Одеси, які були присвоєні в травні 2016 року розпорядженням екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомлялося, в серпні активісти низки організацій патріотичного спрямування, в т.ч. "Свободи", "Правого сектора" та інших зірвали громадські слухання з питання повторного перейменування вулиць Одеси, які повинні були відбутися в будівлі міськради.

Активісти заблокували президію і почали вимагати, щоб інші учасники слухань, які, на думку активістів, ангажовані міською владою, залишили залу. Під час перепалки між активістами, прихильниками міської влади і учасниками слухань відбулася бійка. У підсумку організатори вирішили перенести слухання на невизначений термін.

Питання повторного перейменування вулиць в Одесі піднявся після того, як екс-глава Одеської обладміністрації Міхеїл Саакашвілі перейменував близько 300 вулиць в населених пунктах Одеської області, включаючи обласний центр.

Зокрема, в Одесі "зникли" вулиці Дніпропетровська дорога, Героїв Сталінграда, проспект Маршала Жукова, вулиця Чапаєва, десять Чапаєвських провулків і десятки інших. Замість них з'явилися вулиці Героїв Крут, Івана і Юрія Липи, Семена Палія, вулиця Бернардацці, проспект Небесної сотні, вулиця Івана Мазепи, вулиця Романа Шухевича та інші.

Такі дії з боку Саакашвілі викликали неоднозначну реакцію з боку одеситів, а також депутатів міськради.

Після цього міськрада вирішила повторно перейменувати вулиці, а історико-топонімічна комісія міськради запропонувала на розгляд городян інші назви.