Суддя-втікач Чернушенко працює у ФСБ Росії – «ІС»

Екс-голова Апеляційного суду столиці, котрий втік з України, Антон Чернушенко є офіцером Федеральної служби безпеки РФ.

Про це свідчать дані «Інформаційного Спротиву», повідомляє нардеп Дмитро Тимчук, передає Корупція Інфо.

«Завдяки зв'язкам, в т. ч. і за межами нашої держави, секції «Браво» групи «Інформаційний Спротив» вдалося дізнатися пікантні подробиці з життя чергового ВІП-втікача – відставного голови Апеляційного Суду м. Києва Антона Чернушенка», – йдеться в повідомленні.

За інформацією від російських джерел, Чернушенко, закінчивши Одеський державний університет, працював у КДБ СРСР, де здійснив «запаморочливу кар'єру». Пізніше він став офіцером запасу КДБ. У 1980 році він зайняв пост голови в обласному суді Одеси, де пропрацював аж до 2001 року.

«Тим часом він росте на службі в КДБ. Згідно наказу голови КДБ СРСР № 553 від 29.12.1983 року йому присвоюють звання «старший лейтенант», а вже 31.12.1988 року наказом №0792 йому присвоєно звання «капітан», – повідомляє «ІС».

Після розпаду СРСР, Чернушенко з КДБ перейшов у ФСБ.

Як заявляють експерти «Інформаційного Спротиву», «ми знову маємо «нестиковочку» з російськими законами». В Україні Чернушенко розшукують, а в Росії – він офіцер ФСБ, який прибув в пункт постійного перебування для подальшої служби в спецорганах.

Нагадаємо, що ще 30 червня Комітетом з правової політики та правосуддя в парламенті було підтримано рішення Генпрокурора Шокіна про затримання і арешт судді Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.