До суду обвинувачення проти “діамантового прокурора” Корнійця ГПУ передасть після 10 жовтня

Генпрокуратура передасть до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця після 10 жовтня. Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає Корупція.Інфо.

У ГПУ сказали, що Корнійцю був обмежений термін для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження через те, що його захист "ухиляється від ознайомлення".

"У зв'язку з цим, постановою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання сторони обвинувачення і стороні захисту встановлено строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 10.10.2016, по завершенню якого обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті", – сказали в прес-службі.

У відомстві повідомили, що 17 серпня завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні від 29.01.2016 за підозрою Олександра Корнійця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України та Л. Прокопенко (сестра Корнійця, – ред.) – кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 358 КК України, а також надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

При цьому, в ГПУ сказали, що 7 вересня у зв'язку з тим, що підозрювані переховуються від органів слідства, досудове розслідування у кримінальному провадженні було зупинено, але зараз їх місце перебування вже встановлене, у зв'язку з чим розслідування відновлено.

За даними слідства, екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і колишній перший заступник начальника головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін змовилися й отримали хабар у розмірі 3,150 млн грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурорів стали називати "діамантовими".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. Пізніше генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Корнійця і Шапакіна.