Світовий центр у Києві! Гідний захист України – Кулеба анонсував: зміни починаються

Захід відповів тверде «ні» на всі ультиматуми Путіна щодо України. Так працює мережева дипломатія, що створює ефект сотні дзеркал для Кремля. Росія звідусіль чує одну й ту саму позицію.

Так, на зміну човниковій дипломатії часів холодної війни прийшла мережева дипломатія. Її центр – у Києві, – заявив Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ порівняв роботу свого відомства з гаджетом. За його словами, нині МЗС може на надвисокій швидкості вирішувати багато завдань одночасно, а також зберігати непорушний вигляд – це приносить конкретні результати. У Києва вийшло консолідувати досить високий рівень міжнародної підтримки України.

“Західний демократичний світ сьогодні говорить з агресивною Росією єдиним голосом. Наші партнери відповіли тверде «ні» на всі неправомірні ультиматуми Путіна щодо України”, – передає НВ.

За словами Кулеба, у Києва є продумана дипломатична стратегія протидії російській ескалації, зараз у неї додали новий елемент – допомогу для збереження стабільності країни.

“Україна стала сильнішою і не допустить повторення трагедії 2014 року, а її партнери вже зробили більше для запобігання кризі, ніж вісім років тому для її припинення”.

Міністр нагадав, що у часи холодної війни працювала човникова дипломатія – курсування дипломатів між сторонами конфлікту. У даний час світ змінився, швидкість процесів стала вище, а конфігурація сил на європейському континенті зовсім інша. Україна тепер по інший бік завіси.

“Росія не хоче сідати за стіл переговорів з Україною? О’кей, на зміну човникової дипломатії запуститься мережева дипломатія з центром у Києві. Вона передбачає інтенсивне узгодження позицій партнерів у межах міжнародної коаліції зі стримування Росії, тісну координацію з Україною до і після контактів із росіянами”, – додав глава МЗС.

Також Кулеба зауважив, що Росія звідусіль чує одну й ту саму позицію, узгоджену з Україною.

“Ми ж знаємо, що партнери чують від Росії. Тиждень великої дипломатії в Женеві, Брюсселі й Києві показав мережеву дипломатію в дії”, – додав міністр.