Сяде? Суд обирає покарання скандальній Чорновол. Влаштували акцію

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк продовжить обирати запобіжний захід колишньому народному депутату й активістці Майдану Тетяні Чорновол після того, як їй відмовили у його відводі.

Під будівлею суду проходить акція на підтримку Чорновол.

“Зараз суд буде розглядати міру запобіжного заходу стосовно мене. Прокуратура подала доволі м’яку міру, зважаючи на ту статтю, яку мені інкримінують, – це домашній арешт. Але те, що зараз відбувається, мені дає підстави думати, що будуть знайдені якісь варіанти дати мені більш жорстку міру запобіжного заходу”, – сказала Чорновол журналістам перед судовим засіданням.

Перед будівлею суду проходить акція на підтримку Тетяни Чорновол. У тому числі, там присутні народні депутати від фракції “Європейська солідарність”, які раніше висловили готовність взяти Чорновол на поруки.

Як повідомлялося, народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол 10 квітня повідомила в соцмережі, що в її будинку проводиться обшук. Вона також опублікувала скріншот постанови про обшук, де йдеться про події лютого 2014 року.

Згодом ДБР поінформувало, що Чорновол повідомили про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу Партії регіонів у 2014 році.

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков назвав справу Тетяни Чорновол жагою помсти.

14 квітня у Печерському райсуді столиці розпочалося судове засідання для обрання Чорновол запобіжного заходу. Прокуратура просить застосувати щодо неї цілодобовий домашній арешт.

Водночас Чорновол готові взяти на поруки усі члени фракції партії “Європейська солідарність”.