Сильний удар особисто по Путіну! Зеленському вдалось: співпраця з Туреччиною. Кримська платформа розлютила Кремль

Раптове невдоволення Росії турецькими помідорами після виступу президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в ООН, де він говорив в тому числі про Крим, є емоційною реакцією російської влади на Кримську платформу.

Путін дуже незадоволений “Кримською платформою”. Вона завдала йому дуже сильний особистий удар, а, значить, Україна робить все правильно.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю ТСН.

Кулеба розповів журналістам про результати зустрічі з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу, яка відбулась у Львові, на ній обговорювалося в тому числі й питання РФ. Український міністр “залишився задоволений тим, що почув”.

Кулеба прокоментував раптове невдоволення президента РФ Володимира Путіна турецькими помідорами після заяви в ООН турецького лідера Ердогана про окупацію Криму, а також після участі Чавушоглу у Кримській платформі.

Россільгоспнагляд виявив у фруктах з Туреччини буру моніліозную гниль (Moniliniafructicola), а в помідорах – вірус коричневої зморшкуватості. Це сталося через кілька днів після промови Ердогана в ООН.

“Кримська платформа – це дуже сильний удар особисто по президенту Путіну, тому його емоційна реакція нам зрозуміла, і ми нею задоволені – це означає, що ми робимо добру і правильну справу”, – сказав Кулеба.

Він також розповів про наміри Туреччини залишатися не тільки одним з найактивніших учасників Кримської платформи, але і про її готовність разом з Україною переконувати країни, які ще не приєдналися до декларації платформи, зробити це.

“Думаю, це найкраща відповідь на спроби Росії продемонструвати Туреччини своє невдоволення”, – вважає український міністр.

За словами Кулеби, з боку Туреччини немає прохань не ставити відносини Україна – Туреччина в трикутник з РФ. Він також переконаний, що немає жодних підстав для того, щоб Україна стала заручницею російсько-турецьких відносин.