Ситуація критична! Захід шокував усіх: часу обмаль – діяти негайно. ЗСУ на межі, переможемо!

Україні потрібно всіма силами домовлятися із західними партнерами в питанні передачі озброєння, щоб військові в січні не залишилися без зброї. Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін в інтерв’ю Главреду пояснив, що західні партнери можуть тимчасово не передавати Україні військову допомогу в період зимових свят.


Соскін вважає, що в України є час до 15 грудня. Наступна можливість може з’явитися лише після 20 січня.

“Україні потрібно поспішати – у нас є вікно можливостей до 15 грудня, після чого Захід буде зайнятий католицьким Різдвом. А українській армії потрібна вогнева міць: снаряди, артилерійські та різні ракетні системи. Найближчий місяць буде ще робочим на Заході, і за цей час важливо отримати необхідне озброєння, щоб було чим воювати до Нового року і після”, – сказав експерт.

Політолог назвав цей період “найтоншим і небезпечним”.

“Західні країни замруть до 20 січня, тому все, що ми виб’ємо до 15-20 грудня, буде запасом, яким ми будемо воювати і в січні. Це найтонший і найнебезпечніший момент – коли ми не будемо отримувати зброю в період різдвяних канікул на Заході”, – додав Соскін.

Нагадаємо, Глава Білого дому Джо Байден очікує, що підтримка України після виборів в обидві палати Конгресу – Палату Представників і Сенат – збережеться. При цьому, за словами президента США, Київ отримає не всю допомогу, про яку просив. Зокрема, йдеться про сучасні літаки. 4 листопада міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна незабаром може отримати хороші новини від Америки. США можуть підписати документи, пов’язані з черговим пакетом військової допомоги.