Сюрприз з НАТО! Прямо на саміті – анонсували немислиме. Важливі деталі!

Естонська прем’єрка Кая Каллас разом із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом обговорили питання майбутнього членства України в Альянсі. За словами політикині, члени Альянсу готують “сюрприз” для офіційного Києва під час саміту у Вільнюсі.

Єнс Столтенберг офіційно підтвердив, що під час Вільнюського саміту країни-члени блоку “знайдуть спільну мову, в тому числі і щодо того, як реагувати на прагнення України до членства”.

Він також вкотре повторив, що наразі ключове завдання – забезпечення перемоги України у війні з РФ.

Тому основна увага має бути зосереджена на тому, як забезпечити перемогу України, і це є передумовою для будь-якої змістовної дискусії про подальше членство, – підкреслив Столтенберг, анонсувавши, що на саміті у Вільнюсі буде посилена практична підтримка, яка наблизить Україну до НАТО.

Багаторічна програма забезпечення повної оперативної сумісності України з силами НАТО є важливим кроком, і ми також обговорюємо шляхи подальшого зміцнення політичних зв’язків, в тому числі шляхом потенційної домовленості про створення Ради Україна-НАТО, – наголосив генсек НАТО.

На переконання Каї Каллас, Альянс є єдиною дієвою гарантією безпеки. Тому в наших інтересах знайти цей шлях, але формулювання ще опрацьовуються, і ми не хочемо якимось чином зіпсувати сюрприз Вільнюського саміту, – заінтригувала естонська прем’єрка, коментуючи заяви Єнса Столтенберга.

Що важливо розуміти, під час липневого саміту НАТО у Вільнюсі команда Володимира Зеленського має намір домогтись чітких формулювань щодо перспективи отримання членства в Північноатлантичному альянсі.