Сивочолий знову забрехався! Приписав собі чужі результати. Кримська платформа-заслуга Зеленського.

Ініціативу “Кримська платформа” із деокупації півострова почали ще 2016 року, вважає Петро Порошенко.


З такою заявою виступив п’ятий президент України, народний депутат від “Європейської солідарності”  під час включення з Анталійського дипломатичного форуму в Туреччині для телеканала “Прямий”.

“Одне з перших завдань – забезпечити якомога більшу присутність іноземних держав під час проведення Кримської платформи. Ми почали цю ініціативу у 2016 році”, – зазначив Порошенко.

За його словами, ще у 2014 році було проголосовано “Резолюцію 100” Генеральної Асамблеї ООН, “коли 100 країн світу, незважаючи на шалену протидію Росії, рішуче засудили незаконну анексію Криму, агресію РФ проти України”.

“І потім ми щорічно проводили відповідні заходи і прийняття відповідних рішень, включно з Генасамблеєю і Радою безпеки ООН у Нью-Йорку”, – підкреслив Порошенко.

Своєю чергою у представництві президента України в АР Крим вже прокоментували заяву нардепа. Там заявили, що “дуже важливо говорити правду” і “бути чесним із самим собою”.

Постійний представник президента в АРК Антон Кориневич зробив пост у Фейсбук, щодо цього інциденту.

“Дуже важливо відповідати за свою роботу, за те, що ти робиш сам, а не приписувати собі те, до чого ти не маєш відношення”, – написав Кориневич.

За його словами, до заснування Кримської платформи на міжнародних майданчиках роботу щодо Криму вели в межах окремих міжнародних організацій, парламентських асамблей, судових органів і вона стосувалася окремих проблемних питань, але єдиного координаційного майданчика для обговорення деокупації й реінтеграції півострова не було.

“Президент України Володимир Зеленський ввів Кримську платформу у нормативно-правову систему України, підписавши указ №78/2021 від 26 січня 2021 року, яким, серед іншого, утворив оргкомітет Установчого саміту Кримської платформи… Цим же указом дав доручення уряду розробити Стратегію розвитку кримськотатарської мови на 2022–2032 роки… і ввів лідерів кримськотатарського народу до складу оргкомітету”, – нагадав Кориневич.

Він додав, що Зеленський також затвердив Стратегію деокупації й реінтеграції тимчасово окупованої території Криму і вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт “Про корінні народи України”. 

 

“Треба говорити правду і не приписувати собі чужих результатів. Треба бути чесним із самим собою, адже, зрештою, кожен сам собі має відповісти на питання «А що я правильного і важливого зробив, коли займався цим питанням?». І чесна відповідь на це питання дуже багато вартує”,-підсумували у представництві.

 

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.