Та як вони посміли? Шольц знову за старе: пішов проти України? Ніж в спину від Німеччини!

Німеччина відмовляється постачати Україні далекобійні ракети TAURUS. Також є інформація, що Німеччина блокуватиме вступ України до НАТО. Держава має певні домовленості з Росією та не хоче їх втрачати.

Таку думку 24 Каналу озвучив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами, фінансові зв’язки Росії та Німеччини тільки збільшуються.

Німеччина неодноразово заявляла, що чи не найбільше допомагає Україні. Роман Світан вважає, що позиція Німеччини має такий вигляд: “Ви стійте на місці, а ми будемо давати все, щоб ви не рухались”.

На думку полковника ЗСУ у запасі, свого часу Німеччина не протидіяла окупації Росією Криму, частини Донецької та Луганської областей.

Німці проти того, щоб ми вступили до НАТО, бо є певні фінансові відносини з Росією. Вони досі є та навіть збільшуються, якщо враховувати зниження цін на деякі носії у росіян. Німці не хочуть втрачати російський ринок. Фінансові умови враховують те, що нас не приймуть до НАТО, – сказав він.

Нагадаємо, що Україна продовжує отримувати військову допомогу від партнерів. Зокрема, далекобійні ракети. Правда, Німеччина останні надавати не збирається.

На цьому наголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він заявив, що уряд ФРН не планує змінювати свою позицію. Відтак, Україні не варто очікувати від неї далекобійних ракет Taurus.

Якщо окремі партнери роблять це (передають далекобійні ракети – ред.), то це їхнє суверенне рішення. Ми не маємо наміру змінювати свою позицію, – підкреслив Пісторіус у кулуарах саміту НАТО у Вільнюсі.

Водночас міністр оборони Німеччини зауважив, що його країну не мали б критикувати через це рішення. За його словами, ФРН – другий за значущістю союзник нашої держави.

“Без нас протиповітряна оборона України була б взагалі немислима”, – наголосив міністр.

Тим часом під час саміту НАТО Еммануель Макрон оголосив, що Україна отримає далекобійні ракети SCALP. А це означає, що ворогові на окупованих територіях стане ще страшніше.

Як раніше зазначалось, про передачу цих ракет Макрон заявив під час саміту, який 11 липня стартував у Вільнюсі. За словами глави держави, нам SCALP допоможуть бити по глибокому тилу ворога, що сприятиме контрнаступу.

Щоб ми могли дати українцям можливість завдавати глибоких ударів, зберігаючи при цьому ясність і послідовність нашої доктрини, ми вирішили поставити нові ракети, – заявив Еммануель Макрон.

Зазначимо, що SCALP – це не якесь там ноу-хау. Це французька версія британських ракет Storm Shadow, які відмінно зарекомендували себе у війні проти Росії. А це означає, що з їхнім використанням та впровадженням проблем не буде жодних.

Зауважимо, що SCALP – далекобійні авіаційні ракети класу “Повітря – Земля”. Вони здатні долати понад 250 кілометрів, а бойова частина їх важить близько 450 кілограмів. Цікаво, що ця ракета здатна обходити потужні системи ППО. А над її розробкою працювали спільно Франція та Велика Британія.

Журналісти видання Financial Times розповіли, що Німеччина і США хочуть блокувати членство України в НАТО попри тиск інших країн-членів Альянсу. Берлін і Вашингтон вважають, що наша країна поки не готова до вступу

 Нагадаємо, що у своєму виступі в Бундестазі минулого місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина не підтримує швидкий вступ України до НАТО.

Ми повинні тверезо поглянути на поточну ситуацію. Тому я пропоную зосередитися на пріоритеті у Вільнюсі, а саме на зміцненні боєздатності України, – сказав Шольц.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до німецького уряду з проханням не блокувати членство України в НАТО. За його словами, у такий спосіб країна “повторить помилки”, які вчинила на саміті у Бухаресті.